Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Wednesday, June 16, 2010

Kembangkah aku!

fuhhh....
Just came back from check up..

Guess what?

1. My weight : naik mencanak hahahahaha
Last check up on 26/5, it was 56.3 kg.
Today, 16/6 - berat ku sudah 59.7 kg...sejarah ni nak cecah 60 kg...
memang fuhh! 3.4 kg in just 2 weeks..

2. Weight of my babies...
Sorang dah 2.0 kg (moreless laaa)
Sorang lagi 1.8 kg..
Jawapan pasai apa graf berat ku menegak tetiba.
Kedudukan : masih 69...babies first kepala kat atas jugak..
uhuk! ngeri bila makngah fikir jauh²...

3. No wonder aku cepat penat!
Naik tangga dah mengah...padahal aku kan pendaki gunung (dulu laa..)
ahli sukan..olahragawati lagi masa kat uni eceehhh...
walaupun peringkat kolej kediaman heehehehe
rupanya aku carry moreless 3.8 kg of babies + dengan air ketuban + darah + uri = ?? kg!
haaaa..patutla, den sempot semacam la ni!

Hari ni doktor kena ambik darah sebab nak check Hb saya..
rendah bacaannya - 10.4
doktor kata sebaiknya 12 ke atas..
ermmm....

Time baring doktor nak scan perut..
mak aiiii..lenguh pinggang den tak tertahan...5 minit pun rasa dah berpeluh²
baby dah penuh dalam perut so doktor takes time jugak nak cari part of their bodies
yang ibu ni dah tak tertahan²
siap minta doktor stop sat!

credit : babycenter


Sekian dulu laporan check up kali ini!

4 comments:

nurul farahana said...

kak teh,kire ringan lah tu brat kak teh sbb carry 2 lg insan dlm pwut.frah pnye brat 53kg xde carry sape2 pun dlm pwut.hahaha

macik said...

haha k farah...sila bediet..;p

nurul farahana said...

cubaan berdiet gagal lah macik.cmne akak nk kuwus nih.hahaha

Zakiyah Zainon said...

jari saja yang kurus sebab dok manaip tak benti hehehehe

Related Posts with Thumbnails