Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, July 2, 2010

Lapor Diri

Sampai ke kampung ahad malam isnin.
Esoknya, terus ke klinik desa yang berdekatan untuk melaporkan diri.
Check glucose dalam urine, timbang berat, check hb, dengar jantung baby, ukur perut.
Done. Appointment dengan doktor di atur segera.

Selasa jumpa doktor di Pusat Kesihatan Tunjang.Ambik berat lagi, glucose test pastu scan perut. Doktor kata both babies in breech condition!
huhuhuhu..masih ada peluangkah!?


Doktor nak bukti BSP, tapi saya tak bawak balik.
opsss...BSP tu adalah apa ekk...
tapi yang saya tau, result glucose dalam darah. BSP kan? Ada dak doktor yang baca blog saya ni, tolong 'varify'kan :P

Terpaksala saya beli blood glucose tester yang baru, sebelom ni dah beli tapi tinggal kat PG.
Kalau tak kena pi klinik.
BSP ni kena buat 4 kali sehari.
1. Sebelum breakfast - 8 am
2. Sebelum lunch - 1230 pm
3. Sebelum dinner - 630 pm
4. 2 hours after dinner

Saya kena buat BSP ni lepas urine saya kotoq, masa tu kandungan masuk 4 bulan.
Masa tu kena buat 2 hari seminggu. 1 hari 4 kali.
Bila result ok, doktor suruh buat seminggu, 1 hari saja.

Ahad 4/7 - next appointment dengan doktor kat Pusat Kesihatan Tunjang.
Doktor akan refer saya pada pakar dari Hosp. Sultanah Bahiyah tapi jumpa di Hosp. Jitra.
Banyakkan step nak jumpa pakar.
Sebab tu ramai pi swasta...terus dapat jumpa pakar!
Siap duit saja
hmmm



2 comments:

Ms.Lilies said...

c.kiah...
time mak aku dulu camtula..
kuasa tuhan kan..
time nak bersalin tu...time dlm labour room dah..time tu adik2 aku pusing...x breach dah...ko doa byk2 ek...

cikmin said...

salam..

c.kiah...makasih sudi berkomentar di blog saya ye... :)

wah..c.kiah preddie baby twins..seronoknya...

semoga selamat melahirkan ye.. :)

Related Posts with Thumbnails