Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Saturday, December 25, 2010

Kakak dah nak sekolah

Lagi 2 minggu sekolah dah nak mula.
Kalau ikut tahun, tahun 2011 Faaqihah dah 4 tahun. Kalau ikut bulan baru 3++ laaa..
Tapi disebabkan dia dah lama berangan nak ke sekolah,
ibu pun tunaikan hajatnya yang murni tu.

Tiap-tiap pagi kalau nak hantar depa ke rumah baby sitter, mesti lalu depan sekolah ni.
Yang buat dia membara sangat nak sekolah kat situ sebab satu hari dia nampak
ada cikgu kat situ pakai purdah.
Terus dia cakap " ibu, kakak nak sekolah situ. Sekolah cikgu tutup idung".
Adoiii.....tutup hidung pun tutup la...janji nak sekolah.

Sekolah tu kisahnya bertemu dapur dengan rumah sewa ibu yang lama.
Dah tu, dekat pula dengan rumah baby sitter.
Senang la kakak nak transit nanti lepas habis sekolah.
Ibu pun tak payah pening² nak jemput kakak balik sekolah.

Kalau kat kampung ibu, sekolah macam kakak nak pi ni bayar yuran bulanan saja - RM30.
Tapi dah nama kata kat bandar, sendiri mau ingat la harganya.
Bulanan saja dah RM80.
Enrolment fees dia dah RM421.
Kalau kembar nak sekolah nanti...mau kena dabel semua ni...
toinngggg....

Ayah..kita dah kena mula saving untuk twin sekolah nanti!
4 tahun, bukannya lama lagi ni.
Meh...bulan² kasik lebih masuk account family :P

p/s:
Tak sabar nak shopping kasut sekolah kat kakak!
~lalalalalalala~

No comments:

Related Posts with Thumbnails