Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Tuesday, December 21, 2010

Kakak yang cun

Kalau dah nama perempuan, kecik² lagipun dah ada hati nak bersolek.
Dia tau mana eyeshadow, tau mana nak sapu blusher.
Ermm...lipstick lagi la.
Tu kira nasib baik dia dapat ibu yang memang tak suka bersolek.
Kalau tak, mesti lagi banyak gadget² yang dia boleh kenai.

Kat rumah memang ibu dah tak dak alat solek. Semua berlubang dia kerjakan.
Bedak dah bersepai pecah tinggai kotak saja.
Lipstick sebatang saja ada, tu pun dok dalam henbeg ibu simpan.
Tu pun dia tau mana nak selongkaq cari.
Kakak..kakak...

Balik Singapora, alat solek nenek pulak dia kerjakan.
Jangan tak tau, nenek kakak ada alat solek yang lagi banyak dari ibu dia tau!
hehehehe
Time nenek solat, kalut² dia nak masuk juga bilik nenek.
kalau nenek kunci, mau pecah pintu dia ketuk suruh buka.
dah buka, ni ha kerja dia!

Cun tak?
(rambut dan masuk mata, harus kena operasi pendekkan semula)

2 comments:

Softtouch [Hanim] said...

dah gegirlkan haruslah makeup dia kerjakan...cun kakak...

nnti anak sy plak mcm kakak ni...:)

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

wah vouge kakak..
terhangat di pasaran ni chekiyah..
hahaha..sib baik jannah tak heran bendalah ni..kalo tak abis ler berderai..

tu lah kadang2 mood nak updated memang ke laut..blog walking pun sekadar baca, nak komen pun malas..sebab kener sign in dulukan..

syahrir tu atok moyang dia kat sana...dorang lebih senang darikita..maklumlah ader tanah sawah yg banyak...

heppy 5 months to abang adik..makin encem lah...

Related Posts with Thumbnails