Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, January 20, 2011

Abang

Pertama sekali, selamat bercuti pada yang bercuti.
Yang bekerja, teruskan usaha anda!
ok..back to my story!

Tiap² hari, samada hantar atau ambik anak² dari rumah pengasuh, adik - ibu letak kat depan.
Abang kat belakang dengan kakak. Begitu la saban hari.
Sambil² drive tu, mata mesti kena jeling² kat cermin dok perati apa abang dan kakak dok buat kat belakang.
Kisah drive sorang diri bawa anak ni memang macam² gaya boleh jadi.
Pegang stereng sebelah tangan pastu sebelah lagi dok suap botol susu kat mulut adik.
Kereta pulak manual. Time nak tukar gear ja, kakak akan tolong pegang sat.
Kalau kakak buat perangai tak mau tolong....sila bayangkan aksi saya sendirian.
Tak mau arrr cerita, sangat membahayakan kesihatan ok!
*Sila jangan tiru aksi saya itu ya!*

Semalam, macam biasa saya jemput anak².
Kata Emi (pengasuh depa), abang dan adik tengah mengantuk sangat² tu.
Lepas mandi dan susu depa tak tidur lagi. Ok la tuh....satgi dalam kereta depa lena la.

Ibu pun memandu macam biasa. Kakak pulak nak air ribena. Semalam dia dah minta, ibu kata esok. Hari ni kena la tunaikan...kesian pulak!
Ibu tinggal kakak & adik² dalam kereta. Kunci. Bergegas ke kedai.
Masuk kereta balik, abang dah mula protes. Mesti boring sebab kereta berhenti kan!
Ibu terus start enjin terus memandu ke rumah.

Sekali ibu pandang belakang...mak aiiiii
bukan main lepak anak ibu sorang ni! Melayan perasaan ka apa?

Selalu dia memang dah duduk tegak. Tak pun sengat mengadap ke luar tengok scenery.
Hani ni sengat ke dalam pulak.
Ni mesti kes protes kereta berhenti masa ibu pi kedai. Ibu pulak tak check balik, terus jalan!
Nasib baik seat belt masih melekat kat badan dia.
Ok latu..janji dia diam sudah la...
Abang duduk senget macam tu sampai la ke rumah.
Kalau dah lenguh pun, dia bukan pandai lagi nak angkat badan dia bagi tegak balik.
Tapi kalau dia tak nangis tu kira dia selesa la kan!?

info abang terkini :
berat dah 7.5kg
dah mula angkat bontot tinggiiiii.
abang sangat terror reverse ok.

2 comments:

azieazah said...

Comelnya dia dalam kerusi tu.

Selagi dia berada dalam kerusi keselamatan tu, insyaAllah ok la tu.

Wahhh masih botak lagi.

Zakiyah Zainon said...

abang botak skit kat atas tu tapi belakang dah lebat skit.
rambut adik lagi lebat...memang masa lahir pun adik lebih hairy :P

Related Posts with Thumbnails