Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, January 13, 2011

Kakak dah pandai tulis!!

Seperti semua maklum, sapa yang baca blog saya ni mesti tau, kakak dah ke sekolah.
Sekolah PASTI saja pun!
Dia tengah semangat nak sekolah, mestilah ibu galakkan dia kan?

Sekarang, malam je mesti buat homework. Rajin anak ibu ni.
Semalam dia dah mula menulis ABC. Teruja ibu tengok.
Mula dia tulis main tarammm saja. Ibu padam semua, ajak dia tulis balik.
Mula ibu pegang tangan dia sama masa nak tulis, tak bagi ko!
"Kakak nak buat sendiri!" - ambooiiii!
Ibu pegang juga..pujuk², baru la dia ok.

Akhirnya baru la betul² jadi walaupun perut 'b' tu ada yang buncit dan kempis sedikit.
Bila dah ok, ibu lepaskan dia tulis sendiri. Asal siap je satu, ibu kata cantik!!! yeaahh..jadiii!!!
Dia gelak suka gembira dan mesti buat - yessss!!! Siap dengan gaya sekali!

Tengah tulis² tu kakak buat request dengan muka dia yang penuh simpati.
"ibu..ibu..nanti ibu beli meja kat kakak tauuu..macam kat sekolah kakak tau"
yerla sayang..nanti ibu belikan.
Ciyan anak ibu, tulis sambil meniarap kat atas lantai!

5 comments:

Zaher said...

ahak...kakak tulis meniarap atas lantai..sbb ibu rumah ibu dia x da meja!kah2...

seminggu lagi try tulis nm pak njang tengok...!!!

Softtouch [Hanim] said...

pndainya kakak....gud luck kakak...

Nurul said...

bagusnya. belajar rerajin eh kakak. nanti leh berjaya macam ibu.

azieazah said...

Syabasss...! Wajar dia diberikan pujian bukan kerana cantik tulisan, tetapi kerana usaha gigih dia.

Jika meja besar buatkan ruang jadi sempit, belikan meja kecil (utk kanak-kanak) yang ada gambar katun tu, yang boleh dilipat utk dia menulis dgn selesa.

Kecik2 menulis meniarap tak bagus utk tumbesaran.

Zakiyah Zainon said...

adik zaher : order meja ikea yang iklan dia dok menari tu sebijik..sekali dengan kerusi kanak2 tu..ikea dekat ngan rumah kan? muahahahaha


hanim : harap dia tak cepat give up nanti2..

nisri : ibu dia berjaya sikit saja hehehe sebab malas nak pulun hahaha

kak azie : dulu meja tu dah beli set dengan kerusi..meja kakinya dah bengkok..kerusi pulak dah patah hehehe..lepas ni kena cari yang baru laa...

Related Posts with Thumbnails