Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Saturday, February 12, 2011

Abang dan Mickey

Abang yang makin montel dan berketul² badannya.
Mata sepet ala korea yang bisa meruntun hati ibu.
Kalau menangis, aduhaiiii....syahdu dan sayu.
Tetap berbunyi cool!

Abang masih bergerak 'reverse'. Masih mengangkat bontot tinggi.
Mungkin sebab badan abang sedikit berisi berbanding adik. Sebab tu adik dan melutut kot.
Makan bubur boleh tahan. Suap - telan - suap - telan - licin!
Cuma abang masih berkahak.
Geram ibu dengaq bunyi kahak tu kalau abang batuk sesekali.
Mungkin gatal tekak dek kerana kahak yang banyak tu.

Kawan² ibu suruh bawah pi klinik untuk sedut kahak tu.
Boleh ke bawak je pi klinik, suruh doktor sedutkan.
Takut nanti, dia bagi ubat cair kahak lagi.

Sapa ada pengalaman, boleh sharing skit tak?

2 comments:

Zur@ZaRi said...

erm... sedey gak kan kalo asik mendengar kahak abg nie...
cuber mintak doktor wat nab.. adam dulu wat nab ok gak...=))

dana said...

sian baby kalau sedut...sakit tu.. mcm dana, ank sulung aritu mmg ada kahak dari dia lahir sampai dia umo 10bln...alhamdulillah masa umo dia 10bln dia start berjalan, time tu jugak lah kahak dia ilang sendiri...

Related Posts with Thumbnails