Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, March 3, 2011

Abang hero - Ambik nab

Ini lah aksi hero abang masa ambik nab kat Hospital Penawar.
Sebelum abang ada sorang baby girl.
Punya kuat dia menangis. Rimas dan lemas barangkali.
Ibu dan ayah dah cuak, jangan abang nanti pun macam tu, sudah!
Sempat jugak minum susu separuh botol dan mata abang hampir lelap sementara tunggu turn.
Sampai giliran, abang masih boleh gelak-gelak walaupun suhu badan demam.

Mula pasang corong tu abang pun mula mengeliat.
Suara nyaring abang yang selama ni disimpan pun keluar.
Tapi tak lama pun abang protes, sat saja.
Lepas tu abang ok diam-diam atas riba itu sampai habis ubat tu.
Nurse kata ubat tu rasa pahit, sebab tu baby akan menangis.
Bila dah imune dengan rasa tu, dia diam la..kalau nangis juga mungkin sebab tak selesa.
Ubat tu pun mahal. satu tiub kecik RM15 kot.
Pakai separuh pun tak sampai rasanya.

2 comments:

azieazah said...

Kesian jer tengok kalu budak sekecil itu terpaksa lalui benda macam tu.

apapun semoga sihat dan cergas kembali seperti biasa.


Memburu “Darah” Terbaik...

Softtouch [Hanim] said...

siannya abg..semoga cpt sembuh yer..

Related Posts with Thumbnails