Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, March 17, 2011

Bila ibu tak dak geng di rumah...

Seminggu ni ibu bertiga saja kat rumah. Ayah shift pukul 4petang - 12 atau 1 pagi.
Balik kerja, hanya ibu, abang dan adik kat rumah.
Abang dan adik tidur, ibu mengadap blog!

Kalau biasa, bila ayah keja petang ibu akan beli sebungkus makanan untuk kakak.
Ibu tumpang saja bihun @ kotiew goreng @ soto yang dibeli untuk kakak.
Tapi minggu ni kakak ikut nenek jalan-jalan.
Ibu pun tak beli apa-apa untuk makan. Makan saja apa yang ada.

Menu pertama, sayur sawi goreng bertelur. Sayur saja ok.
Sawi ada banyak sebab ibu beli untuk campur dalam bubur baby.
Cilok sepokok buat makan malam. Sangat sihat rasanya makan sayur-sayur ni.

Menu ke2, baked bean cicah dengan roti. Memang stok ada kat rumah.
Simpan kalau rindu nak makan macam masa camping dulu-dulu.
Bukak tin, masuk dalam kuali, panaskan dulu.
Cicah dengan 2 keping roti, pastu meratah macam tu saja sambil update blog.
Type entry ni pun sambil makan baked bean hehehehe...

3 comments:

Nurul said...

laa..patut la si ibu badan tak naik2. Itu jer makannyer..huhuhu

Zakiyah Zainon said...

tak naik2 hehehe
naik kat part2 tersembunyi hehehe

Nurul said...

ok la ada part leh sembunyi. Yang nih takleh nak sembunyi langsung dah

Related Posts with Thumbnails