Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Tuesday, March 15, 2011

Mencari ilham...

Ini 2 budak makin notti. Makin lasak dan makin ligat.
Adik dah tahap melutut merabat dinding..ala-ala nak berdiri.
Abang pun ada tunjuk-tunjuk gaya tapi abang macam lembik-lembik lagi.

Cuba tengok gaya depa dua tu..
Maca tengah mencari ilham..."apa kita nak selongkaq hari ni?".
Masa gambar ni di ambil, dua-dua hero ibu ni kat rumah nenek.
Asal hujung minggu, rumah nenek yang sentiasa kemas dan teratur akan tunggang langgang.
Ini adalah angkara cucu kembar nenek la.
Kadang-kadang sebelum sampai rumah nenek, nenek dah siap-siap tolak meja ke tepi,
nenek dah bentang toto dan tilam depan tv sebab ibu dan baby akan tidur kat situ.
Ibu tak berani dan tidur atas katil dalam bilik macam dulu sebab
abang dan adik suka merayap tengah-tengah malam.
Kang jatuh katil tak pasal-pasal.
Kalau tidur atas lantai, mana kamu nak merayap silakan.
Ibu tak risau abang dan adik nak jatuh.
Paling-paling pun, nanti depa akan tersangkut bawah meja atau kerusi.
Masuk boleh nak keluaq tak reti!
Ala-ala komando terkandas giteww hehehe

3 comments:

Cik Olive said...

soklan cepuemas wei...penat dak jaga kembar...lelaki plak tu..aku yang jaga anak dara sorang tu pun rasa mcm semput abeh...hehehe...depa nie kembaq seiras ek?

Zakiyah Zainon said...

memang soalan cepumas laily :P
penat..tapi bila tengok depa senyum, renyeh, rasa bahagia...otomatik penat hilang :P kalau aku dah tak boleh handle bila depa tereyak serentak time hubby aku tak dak kat rumah, aku biaq saja..penat kang depa diam la hahahaha

kembaq tak seiras...

ibnu marzuki al firdaus said...

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0316&pub=Utusan_Malaysia&sec=Luar_Negara&pg=lu_01.htm

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0316&pub=Utusan_Malaysia&sec=Luar_Negara&pg=lu_02.htm

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0316&pub=Utusan_Malaysia&sec=Luar_Negara&pg=lu_03.htm

babai dunia? welcome to akhirat... insaflah wahai penzina & ayuh berpoligami instead berbanding hipokrit non stop!

http://www.mazidulakmal.com/2011/03/blogger-gila-tolong-usah-lawati-blog.html

*p.s. mazidul angin sebab wa cakap dia mungkin berdrama http://www.mazidulakmal.com/2011/03/kami-sebagai-ticket-provider-tak-boleh.html jer dengan drebar (tak kan tak kenai 999) untuk trafikkan blognya.

Related Posts with Thumbnails