Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Sunday, April 3, 2011

Kembar kontra?

Kembar ibu adalah sedikit kontra. Dah memang pun sebab kembar tak seiras.
Lahir dengan dua uri dan kantung yang berbeza.
Rupa pun langsung tak sama.
Sekali saja ibu pandang, ibu dah boleh bezakan depa since newborn lagi.

Bila dah makin besaq ni, makin nampak perbezaan depa.
Abang seorang yang sungguh cool dan sekarang lebih manja.
Tapi dalam manja-manja tu nampak la sifat ke'abang'an tu.
Kalau dia bergerak ke depan, adik masih di belakang, abang akan pusing
dan bunyi² macam panggil adik dia.
Ibu sangat suka tengok adegan macam tu.
Abang bermata sepet ala-ala korea.
Muka bujur berhidung sedikit pesek macam ibu la :P


Adik sungguh ceria. Asal nampak orang yang dia kenal,
tersengeh sampai sepet matanya yang bulat tu.
Mulut ramah menyembang. Muka 4 segi berhidung mancung macam kakak.
Macam ayah la jugak.. :P
Adik pun manja jugak. Tapi sejak abang makin manja ni, adik macam mengalah.
Tapi ada time² yang dia nak jugak ibu.
Nanti, dua² berebut nak duduk atas riba ibu. Celah² tu kakak pun sama jadi manja jugak.

Setakat la, persamaan yang ibu nampak sama pada ketiga² anak ibu ini adalah
mereka berdahi luas macam ibu!
Ala-ala boleh landing concorde gitu hehehehe
Tapi trademark depa juga adalah strawberry mark kat dahi.
Cuba tenung lama skit, mesti nampak tandanya yang samar-samar tu!

4 comments:

Mama Kembar 3 said...

walaupun rupa tak serupa...tp bab cute tu sama jer, comei! :-)

kak Erna said...

memang comel..senyum pun manis memikat..geram tengok baby

Zakiyah Zainon said...

mama : kalau nama baby, semua nampak comei kan? hehehehe



kak erna: boleh la tambah lagi hehehehe

Auni Humaira said...

hehe cutenyer

Related Posts with Thumbnails