Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Sunday, April 10, 2011

Lawatan sambil habiskan duit ke bengkel motor

Hai all ( gaya diva lambai-lambai² kat peminat hahahaa)
Week end ni ibu berkurung kat rumah saja. Memang sangat busy bila dok rumah
Sabtu, pukul 5 pagi dah mula kemas rumah yang memang sakit mata dan hati memandang.
Rumah bawah tak sempat lagi nak kemas. Anak-anak semua bergelimpangan kat hall.
Macamana nak kemas 'pulun-pulun', berdebu kan.Ala-ala kadar saja laa...
Kalau selalu balik Singapore, ibu relaks la jugak..sangat sebenarnya.

Oklah...ni ibu nak story kisah bershopping barang-barang motor ayah yang telah di rompak.
Sabtu minggu lepas kisah ni. Sabtu ni baru nak update!
Ayah, ibu dan kakak ke kedai motor kesukaan ayah tu kat Ubi Road.
Order-order, taokey tu call distributor.
Kira-kira...uhukk! S$1700++.

Tu kedai motor kegemaran ayah.
Motor² yang beratur kar depan tu untuk dijual - 2nd hand kot.
Sederet jalan ni adalah kedai motor.
Ibu kata kat ayah kiranya kawasan tu adalah kawasan mat rempit la.
Ayah kata, kat Singapore takdak mat rempit tapi mat motor.
Lain kan mat rempit dan mat motor?

Kat dalam kedai tu ada sebijik superbike color hitam.
Fuhhhh...memang mantap!
Ayah kata tu la motor yang terlaju kat dunia. Haah! Ya ka?'Ibu mana tau bab-bab motor ni.
Ni meter motor tu. Sampai 300 km/j tu..

Kereta ibu pun meter baru 240 km/j kot.
Namanya Suziku Hayabusa! Dan duta kecik Hayabusa adalah kakak yang comot!

Sementara tunggu parts motor ayah yang di order tu nak sampai, kami ke Beach Road tu beli sup tulang merah.
Yerlah, duit dah habis beli barang motor, makan tulang sajalaaa..
nak beli daging dah tak mampu!
hehehehe

1 comment:

norzu said...

ha..ha...kelakar la hang ni..buat kakak jd duta...pastu mkn sup tulang je sbb tk mampu...tau le, gurauan utk menceriakan hati ye...sabar eh..akan ada hikmah yg kita tak tau tu, insyaALLAH..

Related Posts with Thumbnails