Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, June 30, 2011

Aksi mendebarkan...

Suatu pagi yang hening, seperti biasa ibu memandu kereta dengan muatan
anak-anak di belakang.
Sambil memandu ibu akan menjeling anak-anak - adik di depan, abang dan kakak di belakang.
Sambil mulut melagukan alunan zikir dari CD, ibu mengagah adik di sebelah.
Adik akan gelak terkekeh-kekeh, nanti abang pun akan ikut ketawa.

Ibu meneruskan pemanduan dengan tenang, sekali sekala menjeling kelakuan mereka.
Tiba-tiba, adik telah membuat aksi yang membuatkan jantung ibu berdebar.
Oh adik, orang tua-tua kata aksi adik ni ada maknanya tau!
Adik jangan buat selalu ok.
Kang termakhbul pulak permintaan adik..jenuh ibu!
Ibu ni belum ready sepenuhnya lagi.
Tunggu la 3-4 tahun lagi, baru la adik buat aksi macam ni ok.

Cuba tengok adik buat apa? Pastu siap jeling tgk ibu lagi.
Harus la ibu snap!
.

.

.

.

.


9 comments:

Ms.Lilies said...

erghhhh Ayra pun skrg gemar beno geget ibu jari

d'nuraini said...

hehehe...memang der mkna tue..

fahanazfaramin said...

huhu..mendebarkan.

Indahnya Ciptaan Tuhan said...

hahah hambik ibu...hambik

noora said...

uiii..teghang gambaq pakai tepon baru aaaa...iphone la katekan..hikhikhik..

Nurul said...

yea yea..nak adik!..ahahaha

Zakiyah Zainon said...

Haha..aksi sangat bahaya kan?

Zakiyah Zainon said...

Syikin: ni pakai hp lama

dana said...

haha...siap la ibu, dh la yg mengget tu si adik... takooootttt... baru rasa leh bertenang dh si anak bg aksi ni plak. Boleh wish Gud Luck x dlm keadaan mcm ni???... ;)

Related Posts with Thumbnails