Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Wednesday, June 1, 2011

Kembali bersama Seth Tan ♥



Fuh..fuh...fuh...lap-lap cermin, sapu-sapu skit.
bersawang dan berdebu blog ibu, hampir seminggu ibu tak buat apa-apa entry.
Sibuk siapkan markah PB pelajar.
Lepas tu meeting..meeting..meeting..meeting, PB tak siap-siap jugak :P
Now, tengah exam!

Dalam kesibukan kerja dan melayan anak-anak kat rumah,
ibu dah lama tak layan tv.
Kena pulak tv kat hall atas, ibu asal balik rumah terus berkampung kat hall bawah.
Hall bawah yang dah jadik tempat tidur rasmi ibu dan anak-anak.
Ibu memang dah lama tak update dengan drama kat tv.

Satu petang, mama (pengasuh baby) tanya "cikgu tengok dak nora elena?"
"rumah saya tak dak astro", ibu jawab tanpa ilmu langsung.
"tak laa..kat tv3, petang-petang, pukul 7"
"oh..ya ka..ermmm..dah balik rumah memang tak tengok tv."
"best tau cikgu drama tu", mama dok cerita tapi ibu layan-layan gitu je sebab ibu tak tau hujung pangkalnya.

Lepas tu kat FB penuh wall kawan-kawan dok tak sabaq nak balik rumah tengok Nora Elena.
Asal isnin - khamis, mesti ada wall kawan-kawan pasal nora elena.
ishh...best sangat ka?

Satu malam, sambil melayan baby yang demam, ibu on notebook.
Jap nak bagitau..baby abang dan adik dah 2 minggu demam
bergilir-gilir.
Adik dah ok. Abang yang masih tak ok-ok lagi.
Asal siang kat rumah mama, sihat. Malam demam.
Siang sihat, malam demam. Sampai ibu dah rasa trauma bila nak balik kerja.
Takut, malam kang mesti baby demam.
Ada satu masa tu, adik dan abang deman serentak....
Adusss..camna ibu layan depa sorang diri??
Tak payah la ibu cerita hehehe..korang sila lah bayangkan sendiri ekkk :P

Ok..sambung balik hal sebenarnya. Apa ibu nak buat sambil jaga baby deman ni?
Apa nak buat?? FB dah bosan?
Haaa...tonton! Tengok nora elena...
Dah episod 13 dah pun. Tertinggal kapal rupanya ibu.
Layan episod 1...oklaa...
Episod 2..isshhhh..best jugak.
Episod 3....waaaaahhhh...camna ni? Esok kerja, kena tidur..
Oh!

Esok malam, sambung lagi.
Sambil layan anak demam, ibu melayan jiwa sendiri.
Oh...kembang kuncup jantung tengok episod-episod yang seterusnya.
Oh tidak!
Ibu sudah terpikat dengan keromantikan-comelan hero, Ahmad Seth Tan.

Muka Seth Tan yang ala-ala cute-sedih
Time ni dia kat ofis Elena tanya tentang pertunangan depa.

Romantik-cute gitu!
Ibu senyum simpul tengok gelagat heronya.
Sungguh pandai Aaron Aziz memainkan peranan dan watak.
ngeh..ngeh..ngeh..
Sampai ke subuh kau!
Mujur esoknya sabtu!Ayah pun join sekali hehehe

Pada yang gadis yang single, anda masih boleh mencari suami seromantik watak Seth Tan.
Ada..tapi mungkin 1/100 barangkali.
Ibu dapat yang seperti ayah pun dah ok.
Tapi kalau tetiba ayah lebih romantik seperti Seth Tan melayan Elena,
ibu lagi ok! hahahahahaha

Ayah..boleh tak dukung ibu sampai ke Puncak Kinabalu?
hehehehe
Apapun, luv u sayang...;)

2 comments:

Faramin said...

che kiah,saya pun tk tgk.huhu.

adik izzah said...

syok bila tengok seth buat muka ala-ala bodoh..nge:)

Related Posts with Thumbnails