Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, August 8, 2011

Adik yang manja dan ganas juga!

Adik adalah sangat manja dan ceria. Sejak newborn lagi, adik dah ada ramai peminat. Masa kena warded kat hospital pasal jaundice, nurses yang praktikal kat situ siap datang nak bergambar. Siap bagitau "saya sudah falling in love dengan baby ini". Siap guard hospital pun dok kat tepi katil ibu nak tengok baby. Bukan sekejap, terus parking kerusi kat situ.

Sekarang kat rumah pengasuh, jiran-jiran sekeliling pun selalu datang rumah mama sebab suka main dengan twin. Adik la yang jadi tumpuan sebab dia memang peramah. Asal nampak orang dia tenung. Lepas tu adik akan berbunyi " uuummmp....uummpppk". Kalau orang panggil nama dia, dia akan tersengeh sambil telengkan kepala dia.

Abang bukan tak mesra tapi abang ni jenis penakut dengan orang yang dia jarang jumpa. Asal ada orang datang, dia dah duduk atas riba ibu!

Abang dengan adik sekarang boleh tahan. Kadang2 nampak macam abang suka buli adik. Time makan, kalau ibu nak suapkan adik, nanti abang akan tolak sudu lepas tu lepuk2 kepala adik, tarik rambut adik. Adik pun bergulingla menangis meleleh2 air mata. Kadang2 nampak macam adik pun suka buli abang. Kalau abang merap ibu, nanti adik merangkak dekat dengan abang lepas tu dia tampar muka abang. Meraung lagi la abang. Satu lagi, depa ni suka berebut botol susu. Kalau abang hisap susu then adik nampak, adik datang terus ambik. Baring dan hisap tanpa rasa bersalah. Kadang2 abang pula yang buat macam tu padahal dua-dua botol ada. Saja nak berebut jugak!



Aksi adik bersama hasil rampasan susu abang. Abang kat tepi berguling-guling menangis marah. Adoiiii.....riuh rendah!

3 comments:

d'nuraini said...

eh2...perangai nx membesarkan

Nurul said...

ahaha..comelnyer....
biasa adik nih yer..babab kang buli2 abang

Zakiyah Zainon said...

macam2..tapi itu lah penawar hati sebenarnya..walau serabut mcmana pun tetap seronok tengok gelagat depa hehehe

Related Posts with Thumbnails