Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, August 11, 2011

Berbuka 10 Ramadhan

Semalam ibu punya blank nak masak apa untuk berbuka merangkap bekalan untuk ayah bawa pi kerja buat sahur. Last-last ibu start kereta ke pasar jap dengan anak dara, cik Khalis. Dalam kereta mula mai macam-macam akai, beli ikan keli, kari kepala ikan, buat masak cabai ikan kembung...Apa nak masak ni. Banyak pula nafsu nak masak macam-macam.

Telefon ayah, bagitau ibu punya hasil beliaan - ikan keli, kepala ikan merah, ikan kembung. Ayah nak menu apa. Ayah fikir punya fikir punya fikir, ikan keli berlado! Ok set! Tetiba ayah request, beli murtabak 2 ketul nak buat sahur. Wahhh...ini sudah bagus. Ibu punya pening nak masak sebab dok fikirkan bekalan untuk ayah. Sekali dia nak ubah selera pula.



Keli berlado 4 ekor. Murah je ikan keli ni ekk.. Kalau beli siap masak kat kedai sekor mau 1.50 sen ke 2 hengget. Tapi beli mentah 4 ekor baru RM 3.50, pastu cili merah, serai, bawang plus extra bahan lain untuk masaknya, berapa ringgit sangatkan. Rajin dengan malas saja kan!

Petang ni mungkin kari kepala ikan......tengok update esok ek...kot bertukar menu tetiba! Unpredictable la katakan

No comments:

Related Posts with Thumbnails