Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Sunday, August 21, 2011

Iphone crack dan adik yang semput

Ibu kat Singapore danYer! Iphone ibu sudah crack. Retak hati ibu bagai cermin cover iphone tu yang retak tu juga. Harap hati ayah yang hadiahkan ibu gadget tu tak turut retak. Kakak dengan sukahati telah mencampak iphone ibu ke lantai sama macam dia campak pampers baby tiap kali ibu suruh dia tolong ambikkan. Dah la ibu kalut dengan adik yang mula nafas pendek-pendek bila selsema, kakak pun buat nafas ibu pendek sama. Semput ibu!

Dan semalam atau tepatnya pukul 2 pagi tadi, ibu dan ayah berduet ke klinik bawa adik yang nafas dah pendek-pendek bila dia selsema. 2 hari kena terus masalah bronkitis adik datang balik. Ibu memang tak boleh tengok adik dok tercungap-cungap ambik nafas lepas tu berguling-guling berpusing dalam buai tak boleh lelap. Terus ajak ayah yang baru nak baring lepas balik kerja ke klinik. Area Sengkang takdak 24hours klinik, nun kat Pasir Ris sana ibu dan ayah pi, dekat dengan rumah member ayah.

Kalau kat Johor, paling mahal ibu pernah kena untuk charge tengah malam 85 hengget masa gastrik dulu. Kali ni, consultation saja dah 80 dollar.
" hundred and eight dollar sir" lembut je bunyinya! muahaaahahahaaa.... Demi anak-anak katanya! Pejam mata sambil hulur duit. Ayah yang hulur, ibu dukung adik so tak boleh bukak beg duit.

Lepas ambik gas, terus bergegas balik ke rumah sebab risaukan abang yang ditinggalkan dengan nenek. Kang semput nenek kalau abang mula mengamuk.

3 kali dah cuba upload gambar tapi hp ayah ni macam tak mesra alam bila nak update blog. Entri ini kosong tak diserikan dengan gambar bagai hati ibu yang tak berseri tengok adik yang tak sihat dan iphone ibu yang crack!

1 comment:

Cik Olive said...

Tak pa la...nnti soh ayah ganti iPhone 4 tak pun tunggu sket lagi dpt iphone5 ...hehehehe

Related Posts with Thumbnails