Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, August 4, 2011

Kesan urutan pertama

Seperti yang sedia maklum, ibu kan baru tamat belajar refleksology. Ayah adalah orang yang tak sabar-sabar nak ibu aplikasikan apa yang ibu dah belajar. So, weekend lepas, ayah off dan ibu pun mula la menunjukkan skill yang ada. Kalau masa kursus, siap ada katil dan kerusi. Client baring siap boleh lena lagi. Tapi kat rumah ni, ayah baring atas lantai, ibu duduk bersila sambil hold kaki ayah yang berat tu kat atas peha.

Mula ayah ok saja. Relaks lagi sambil ibu bagitau bahagian-bahagian yang tengah ibu picit. Mana yang refleks jantung, otak, peparu, kelenjar dan lain-lain.
Bila sampai part jari kaki yang refleks pada bahu hahaha mengerang-ngerang ayah! Baru dia tau tangan yang saiz separuh tangan dia ni bisa membuatkan ayah terkial-kial menahan sakit. Bukan sebab ibu picit kuat, tapi memang akan sakit kalau bahagian yang diurut tu ada masalah. Itu yang bestnya refleksogy. Bahu yang sakit, urut je sekeliling pangkal kaki, insyaAllah, sakit akan kurang dan mungkin akan hilang jika dibuat berulang kali.

Siap mengurut 2 kaki ayah tangan ibu yang sakit. Sekali tengok jari telunjuk...melecet! Dah naik gelembung. Bila lenguh picit dengan ibu jari ibu guna ruas pada jari telunjuk. Tenyeh punya tenyeh, naik melecet kulit jari ibu sebab kulit kaki ayah yang kasau gedegau tu! Patutla ada terapist yang guna kayu untuk ganti jari. Mau dapat 10 clients sehari hat tapak kaki kasaq, boleh luruh kulit jari hehehe



Nampak tu jari jemari ibu yang langsung tak runcing! Ruas jari telunjuk ibu yang melecet tapi time gambar ni di snap, jari ibu dah makin ok cuma masih hitam lagi. Dah keras kulit bahagian tu, macam nak kematu! Habisla jari gebu mulus ibu ni hehehe

Seperti biasa, entry ini ditaip ketika selesai bersahur sambil menunggu masuknya waktu subuh. Baby abang pun bangun sahur siap dok main guling-guling atas perut ibu dalam kelam pagi buta nih!

You all sahur apa tadi? Ibu dan ayah sahur sangat simple - murtabak as requested by ayah. Petang tadi beli kat pasar ramadhan, masuk fridge, pagi ni panaskan balik....
Esok nak sahur apa?- tanya ibu pada ayah.
"Ntah...tak tahu" jawab ayah sambil gelak-gelak.
Sudah!!!

3 comments:

mala said...

salam - rajinnya pi belajar mengurut. bleh buka kedai urut nanti. kami soq apa yg dimkn masa bukak posa hehehe

Nurul said...

oh..saya sahur pg td makan roti dengan telur separuh masak dan air milo, tapi encit hubby makan nasik putih berlaukkan ikan bilis goreng tempoyak..

HappyIrfa said...

bagus pandai ngurut ni,,tambat hati somi :-)

Related Posts with Thumbnails