Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Sunday, August 28, 2011

Menjelang raya

Assalam.

Dah beberapa hari ibu tak update blog. Iphone ibu yang crack ni, ayah bawa balik ke Singapore untuk dibaiki. Sejak update via iphone ni, dah malas nak menaip kot pc hehe lagipun kalau ngadap pc, banyak lagi kerja yang dok menunggu turn untuk disiapkan.

Pejam celik pejam celik raya dah menjelang tiba. Raya kali ni ibu beraya di Melaka, kampung nenek. Tapi pagi raya baru bertolak ke sana. Pagi raya ayah baru habis shift. Beginilah nasib orang jauh dari kampung halaman kekdahnya. Cari rezeki...

Pagi raya, kalau ayah dapat balik awal, dapatlah bergerak awal ke Pengkalan Balak. Hajat hati nak masak rendang, ayam ke, daging ke, kerang ke, ecehhh! Hajat la, tak tau sempat ke tak dengan bantuan 3 staf sokongan yang sentiasa kelam kabutkan ceruk dapor ibu ni.

Oklah! Sempena hari mulia yang bakal tiba 2-3 hari lagi ni, ibu seisi keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua sanak saudara di Kedah, Melaka, Singapura, Brunei, Australia serta kepada semua sahabat handai, anak-anak murid, pembaca blog ibu yang silent atau tak, dan tidak dilupakan pada yang menganggap ibu musuh (jika ada), mengenali ibu secara langsung atau melalui alam cyber ni...maaf zahir dan batin. Semoga dengan kedatangan Aidilfitri ini akan memberikan sinar dalam hati dan kehidupan kita hendaknya.

Korang baju raya tahun ni, tema apa? Ibu dan seisi keluarga warna hijau. Nenek sponsor baju meletup! Tapi ibu tak pakai raya nenek tu.Entah kat mana nak pakai pun tak sure hehehe penuh bersulam dan manik koran. Orang ada anak kecik ni, harap simpan la dulu angan-angan nak melaram, apatah lagi ibu ni memang bukan kaki melaram hahaha.

Buat orang-orang Kedah, terimalah duta Batu 17 yang jauh diperantauan berposing dengan baju raya tahun ni, siap bertudung ok! Dengan ucapan, jangan lupa tart jem lang na, kak dah order, kirim kat bang ngah yer!



Tataaa.....

2 comments:

Si Kandil Hijau said...

selamat hari raya!!!maaf zahir batin.

X bes sabut ry kat mesir thn ni. Sunyi! wuaaaaawaawa

Zaher said...

wah2...model baju raya

Related Posts with Thumbnails