Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Tuesday, August 30, 2011

Pagi raya

Assalam.
Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin.
Pagi raya, ibu bangun awal. Lepas solat subuh, cuci baju sambil tu panaskan rendang dan kemas dapur. Adik dan bangun. Buat susu, langsung ibu pulun jahit baju dan seluar adik, kasik pendek sikit, labuh bebenau.



Baju dan seluar kembar yang berjaya direpair oleh ibu. Kotak bawah tu kueh raya ok! Kotak je gempak, isi sikit saja hehehe kueh buat syarat. Kang orang datang rumah tak dak kueh pulak kan...

Dan aksi penghuni di rumah no 3 di pagi raya....
Taraaaa......



Adik yang seawal 6 pagi dah bangun. Dok dalam baby court baik saja, main sorang-sorang. Eh!! Semalam adik dah mula bangun nak jalan hehehe



Dan pasangan tidur yang tak bangun lagi. Semalam kakak tidur lewat layan drama sedih kat Suria. Abang pun sejak 2-3 menjak ni, susah nak nyenyak lena. Tu yang sampai pukul 830 tak bangun lagi ni tapi biasa memang tak bangun lagi time gini!

Sekian laporan di pagi raya. Mungkin 4-5 hari blog ni tak berupdate kot. Jap lagi dah nak balik Melaka tunggu ayah yang tak sampai lagi ni. Ibu pun nak sambung kemas beg!

Daaa.....

1 comment:

Si Kandil Hijau said...

nak tgk pic depa adik abg pakai baju melayu tu..

Related Posts with Thumbnails