Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, August 12, 2011

Penyambung legasi ibu

Assalam dan salam sejahtera

Tajuk kali ni, ibu main type saja. Memang betui kata blogger TTM, mencari tajuk entry lagi susah dari menaip entry. Nak type cerita merapu merepek meraban memang syok..

Oklah, ibu akan cuba menyampaikan maksud tajuk entry ibu. Biarlah tajuknya seiring dengan isinyer, iye dok?

Gini ha...pada siapa yang kurang mengenali ibu, i ni adalah seorang yang gemarkan aktiviti outdoor. Bersukan, meghabat gunung, kayak, camping atau senang kata aktiviti 'galaih bewak hidup' (istilah maktok bagi aktiviti kegemaran ibu) adalah kegemaran ibu masa muda remaja belia. Sekarang pun remaja lagi sebab masih suka lagi aktiviti outdoor. Tapi ibu kena sedar diri sikit sebab dah ada 'handbag besaq' yang perlu ibu fikirkan.

Walaupun sudah kurang beraktiviti 'galaih bewak hidup', barang-barang camping ibu tetap ibu angkut bersama ibu. Paling sentimental ada beg camping ibu! Memang itu harta camping ibu yang paling ibu sayang dan penuh makna. Beg tu lah teman ibu susah senang masa dalam hutan.

Takala 12 hari berkampung di banjaran Titiwangsa, beg itu setia dibelakang ibu. Kala ibu jatuh gaung di puncak Inas, dialah yang menjadi kusyen empuk buat ibu sebelum ibu diselamatkan pakcik guide. Banyak lagi kenangan ibu dengan beg tu kalau nak diceritakan dan kini ibu sudah nampak penyambung legasinya dan ibu juga.

Bakatnya sudah terserlah sejak kecil. Nampaknya penyambung minat ibu sudah ditemui.



Sebelum ni aksi panjat kerusi, ini panjat meja pula. Kejadian adalah pada hari yang sama tapi ni sebelah petangnya. Nampak tu, makin besaq bukaan kakinya.



Sekali lonjak dah lepas. Memang hebatlah abang ni bab rhabat merhabat ni.



Yeahhhh....abang dah berjaya kat atas meja. Mesti kena senyum kat ibu yang tak henti-henti support abang.

Kaki kakak tu. Kemain hebat lagi kakak, sambil hisap susu kaki menyilang kat atas meja.

4 comments:

Si Kandil Hijau said...

berketul-ketul muscle abang tu...hahaa

Mama Kembar 3 said...

hebat hebat...nnt ibu leh bawak mountain climbing hehehe

azieazah said...

Wahhh bukan main lagi. Orang tua kata "mengebat" atau menghebatkan diri sendiri.

Tu suatu progress tuh. Mana tau suatu hari nanti, jadi pendaki hebat macam ibu dia jugak. hehehe

Ramadhan: Tidak Berbeza Tapi Sentiasa Istimewa...

Zakiyah Zainon said...

adik: ibu depa pun naik muscle jugak..



mama kembar3: training..camping depan rumah dulu hahahahaha




Kak AA: ibu depa pendaki biasa saja hehehe hobi :D

Related Posts with Thumbnails