Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Sunday, August 28, 2011

Perasaan yang tak tau nak kata apa!

Entry tadi baru saja ibu kata dah lama tak update kot pc sejak dok
meng'update' blog via iphone.
Malam ni, ibu dok menggodek email.
Lepas ter'check' email kot iphone, ibu dapat satu email yang ibu dok tunggu selama ni.
Terus tengok kot pc. Biar jelas sikit.
Ingatkan dah tak dapat dah. Rupanya semua main online.
Dari application sampaila ke offer letter.
Mulanya ibu dah rasa sedih dah, tak layak rupanya aku ni nak ke sana.
Namun, sejak dapat email tu tadi, masih ada sinar harapan di hujung sana.

Sebenarnya, ibu saja apply dulu nak try test power konon.
Sambil tunggu iklan HLP, ibu saja mohon tempat dulu. Dah plan, kalau dapat, ibu postpone.
Kalau tak dapat, ibu pohon lagi tahun depan.
So, perasaan lepas dapat email ni - tak tau nak kata apa.
Yang pasti ibu dah klik butang postpone tadi.
Tengah pulun HLP dulu. Kalau ibu dapat HLP, ibu dah ada tempat, insyaAllah.

Kadang-kadang rasa nak kerja, kadang-kadang rasa tak suka kerja.
Nak cuti sat dan jadi student balik.
Tapi takut pun ada, masih mampukah ibu nak baca buku dan buat assigment
bila dah menjadi isteri dan ibu beranak 3!
Moga Allah tunjukkan jalan yang sebaiknya....

p/s:
Rasa macam hadiah hari raya pulak. Register 5 Sept.
Nak gelak pun ada!

3 comments:

azieazah said...

Tahniah!

Semoga terus cemerlang! Walaupun macam tak mudah nak jadi student balik bila dah beranak 3, tapi semangat dan azam yg kuat pasti boleh.

Jangan lupa, doa pun penting. Restu suami dan keluarga pun menjadi pemangkin semangat.

All the best!


Ramdhan di hujung, Syawal menjelma,
Sedih terasa di celahan gumbira,
Hari Raya dirai bersama,
Tersilap kata ampunkan saja.

Selamat Hari Raya!

Zakiyah Zainon said...

Kak AA , ada masa semangat membara2, harap semua berjalan lancar. Yang pasti tahun ni kerja lagi...
Maaf zahir batin kak

Zakiyah Zainon said...

Kak AA , ada masa semangat membara2, harap semua berjalan lancar. Yang pasti tahun ni kerja lagi...
Maaf zahir batin kak

Related Posts with Thumbnails