Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, August 15, 2011

Rambut raya!

Gempak ibu nak beraya siap rambut baru segala bagai macamla free hair hehehe tapi bertudung pun takkan tak boleh nak claim rambut ni dipotong sempena nak sambut raya, iya dak?

Untuk suami katanya. Lagipun ibu memang dah rimas bila dah panjang cecah bahu lepas tu gugur memenuhi segenap lantai rumah. Sakit jiwa nak menyapu rambut gugur ni!
Kalau angin kus-kus ibu mai takala anak-anak memerhap ibu, mula la rasa panas macam nak cabut rambut. Rimaih semua segala macam perasaan ada. Rambut ni la jadi mangsa kerakusan ibu lepaskan perasaan sendiri. Mengamuk sambil ikan rambut kuat-kuat. I tak mengamuk pakai parang, ok!

Ini yang best kat opis ibu ni, nak facial, massage, pedicure, medicure, gunting rambut, make up hatta nak treatment rambut sekalipun boleh. Sebab kat kolej ibu ni ada program kecantikan dan dandanan rambut. Jadi siap dengan spa, saloon, bengkel..complete la. Tak payah susah-susah bayaq mahai-mahai kat luaq, belanja makan pun dah ok dan untuk bahan jika perlu.

Dulu masa kat opis lama, bestnya dapat makan free sebab ada kursus teknologi makanan. Asal ada amali, dapatla makan pizza, kopok lekor, roti dan macam-macam. Pernah ada amali buat laksa, order kuah laksa saja. Siap amali, boleh buat jamuan makan laksa. Berkilo beb hasil 30 orang pelajar. Kalau amali buat satay pun ibu suka. Sambil bakar-bakar sambil makan satay, lepak tepi longkang. Amali, pelajar akan buat sorang-sorang. Sila bayangkan hasilnya. Memang makan tak habis. Oh...tiba-tiba rindukan suasana kat kolej lama.



Ni haa, tukang gunting atau lebih sedapnya pendandan rambut ibu lulusan Lim Kok Weng tau. Jangan main-main haaa..... Taraf gunting rambut macam kat saloon 5star. Siap cuci, urut-urut...sedapppp



Ibu sedang menikmati layanan cik Awa. Punya teliti dia dok belek rambut ibu nak bagi sama dan cun, siap blow bagai padahal lepas tu ibu pakai serkup dan bertudung. Ibu kata biasa-biasa dah la tak payah teliti sangat. Dia kata tak boleh buat cepat-cepat, nanti tak cantik. Kena buat betul-betul, tu kerja dia. Sungguh baguskan! Ibu dok belek jam kat iphone takut tak sempat masak hehehe

Oh, nama fashion rambut yang ibu tunjuk gambar saja kat Awa, katanya nama Long Bob! entah betui ke idak ejaannya, idak le teman tau tapi bunyinyer cam gitu la..long bob!

3 comments:

Nurul said...

alamak..aku nak kejer kat tempat ko gak la lip..payah no nak cari kedai gunting yg besh..aku pun dah rimas ngan rambut panjang ini..huhu

edaleeja said...

wah sakan ibu CK beraya...eh awak keje kolej kemahiran ke? kat mana?

Zakiyah Zainon said...

nisri: hahahaha..mai la kalau nak jadi pekerja yang weken pun kena kerja..heheheheh




kak aida : saya kat kolej komuniti pasir gudang, kolej komuniti memang banyak tawarkan kos kemahiran..promote..promote!
Jom Masuk KOlej Komuniti hehehehe

Related Posts with Thumbnails