Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Tuesday, August 9, 2011

Sahur 9 Ogos

Seperti biasa, ibu tengah tunggu subuh sambil layan radio Sinar fm. Lagu Jujur dari Radja tengah berkumandang dari radio yang ibu dah letak kat dapur. Peneman memasak pagi-pagi buta ni.

Hari ni birthday mak ibu a.k.a maktok yang ke 58. Tarikhnya terbalik dengan birthday kakak. Maktok 9.8 dan kakak 8.9. Kalau tak birthday kakak yang terkena di bulan ramadhan, kali ni birthday maktok pulak. Tadi ibu dah call maktok wish birthday. Moga maktok terus sihat untuk melihat cucu-cucu maktok ni membesar dan 'menjadi' macam yang maktok dok harap-harapkan, insyaAllah!

Birthday maktok sama dengan Singapore National Day. Happy National Day untuk Singapura. Majulah Singapura! Moga rezeki ayah pun akan terus melimpah seiring dengan kejayaan dan kemajuan Singapore! Ibu tumpang gumbira...

Pagi ni sahur dengan ayah. Esok ibu akan sahur sendiri sebab ayah dah mula shift malam. Lepas ni sahur ibu mungkin kurma dan susu (kalau rajin nak bancuh). Silap-silap minum ayaq masak saja. Tamatlah kerajinan ibu memasak time sahur. Kena rajin masak time berbuka sebab nak bekalkan ayah nasi dan lauk ke tempat kerja.

Dan menu pagi ini.



Sambal telur. Ayah suka sambal telur yang hancur tapi ibu buat versi yang ibu suka. Next time ibu buat versi kegemaran ayah pula ok!



Kacang buncis goreng udang. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah kurniakan!

No comments:

Related Posts with Thumbnails