Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, September 8, 2011

8 September 2011

Hari ni adalah birthday kakak yang ke 4. Anak dara ibu semakin besar, semakin pandai cakap. Sampaikan cikgu kat sekolah kakak panggil kakak 'makcik' disebabkan ke'potpet'kan kakak. Semua cikgu yang pernah mengajar kakak bagitau ibu hal yang sama-kakak bercakap macam orang tua. Tak padan dengan kecik tapi cikgu-cikgu suka layan sembang dengan dia. Kadang-kadang, ibu dan ayah pun mati kutu nak balas cakap dengan dia, nak explain lebih-lebih terfikir pulak, ishhhh...budak ni kecik lagi. Tapi kalau dengar dia cakap....errmmm, tak padan dengan tuan!



Wajah anak dara ibu yang sangat suka possing ala model.

Hari ni ibu tak sempat nak beli kek untuk kakak sebab ibu kena outstation ke Putrajaya. Petang tadi sampai PG, terus ke kedai borong beli jajan.



Esok sekolah kakak buat jamuan raya campur sekali budak pagi. Ibu ambik kesempatan tumpang nak buat sambutan birthday kakak kat sekolah. Masa ontheway balik dari Putrajaya, ibu call mama suruh order kek kat Kak Nasha, jiran lama ibu yang selang 3 buah rumah dari rumah mama.

Jap lagi ibu nak packing goodies untuk kawan-kawan kakak. Tunggu heroes ibu yang tengah lasak ni bobok dulu, baru boleh buat operasi. Biar depa main kasik puas dulu, jap lagi depa letih nyenyak le tido.

Sebagai penutup, sekali lagi ibu tampilkan 'makcik' yang cute ni. Moga makcik ibu yang sorang ni terus sihat, bijak dan menjadi anak yanh menyenangkan dan disayangi semua orang. Amin!

4 comments:

Ms.Lilies said...

hepi besday makcik comel hihihi

Si Kandil Hijau said...

oh besday kakak hr nii

nanne_manja said...

wahhhh..birthday kakak..selamat hari jadi kakak..:D

Faramin said...

happy bday faqihah yang comel!

Related Posts with Thumbnails