Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, September 26, 2011

Aksi yang semputkan ibu

Assalam. Hari ni ibu seharian sibuk. Pagi kalut siapkan report. Tengahari sampai ke petang, ibu busy latih anak murid bersajak. Esok ada pertandingan di Ledang, tapi ibu tak dapat ikut sebab ibu ada miting di Putrajaya. Harap ada kejayaan yang dibawa pulang walaupun latihan memang disaat-saat akhir.

Ibu nak kongsi kisah kembar ibu yang makin lasak ni. Ya allahhh...memang sentap nafas mintak nyawa kalau tengok depa main. Semua ala-ala atas kayangan. Tak jejak tanah ok. Ibu pulak kena ikut jadi tukang sambut sebab sesuka hati depa nak lompat terjun.



Tempat paling favourite adalah atas meja. Kemudian langsung seberang ke sofa sebelah. Sambung lagi ke sofa yang besaq tepi tu. Ibu dah terpaksa rapatkan sofa ke dinding sebab dah ada cubaan nak memanjat dan jenguk kepala ke belakang sofa.



Tengok tu. Berdiri tak berapa nak stabil lagi, tapi hati besaq. Bukan main dia agah-agah nak terjun atas ibu. Bantal kat bawah tu dah bersusun backup kot-kot ibu tak dan nak tangkap!



Ni aksi malam hari. Tak pernah rasa jemu lagi. Paling best depa main chuk-chak dengan curtain ibu tu. Kadang-kadang abang, kadang-kadang adik. Pastu gelak mengekek-ngekek.



Aksi terjun tiruk adik. Biasa tu. Terguling bergolek. Abang standby, lepas tu dia follow. Cuba angkat letak kat bawah, mau meraung marah! Takpa lah, praktik panjat-memanjat dari awal, nanti boleh join ibu kita panjat Kinabalu......

Waaa.....Kinabalu! Agak-agak, time tu ibu mampu lagi tak ekkk.....hehehe

3 comments:

Faramin said...

haha..aktif aktif.tp seronok je tgk diorang kan.tk dok diam.

Zakiyah Zainon said...

Seronok mmg seronok tp cuak pun ada, bukan dia kira main terjun jaa...tu yg semput

noora said...

hiihihi..sian ibunya ehh..anak2 cool jek..

Related Posts with Thumbnails