Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, September 19, 2011

Berehat

Semalaman adik tak nyenyak lena. Adik sesak nafas, ibu pun sesak juga, mintak nyawa!

Pagi tadi pukul 6 baru adik lelap. Ibu pun ambik kesempatan pejamkan mata. Pukul 7 ibu jaga, bangun iron baju kakak. Terasa macam berjalan atas angin, tak jejak tanah, pening! Siap iron, ibu baring balik. Sedar-sedar dah pukul 8. Siap-siap, hantar anak-anak ke rumah mama.

Petang, ibu bawa adik ke hospital. Doktor suggest buat xray, check in hospital untuk doktor pantau.



Mula-mula check in, adik bukan main suka. Lepas tu, doktor cucuk tangan ambik darah dan drip air. Bergema sat wad kanak-kanak ni. Lepas tu, adik enjoy balik. Holiday la katakan...



Tangan adik dah berbalut.

Mujur ibu dari awak-awal dah ambik insurans untuk anak-anak. Tak pa lah, bermalam di sini sat. At least ibu puas hati, adik diperiksa sebaik-baiknya.

Karangan pun dah lintang pukang. Ibu dah mula mengantuk ni. Sementara adik lena, ibu pun nak cover balik tidur ibu semalam. Charge balik bateri sebelum guna lagi malam ni.

Sekian laporan dari bilik 207, hospital penawar pasir gudang...

4 comments:

Si Kandil Hijau said...

ha..kalau jenis pasang kipas,,kena kurang psg kipas.

nanne_manja said...

baik cepat adik eh??? kesian nengok dia nangis-nangis meronta bila kena amik nebulizer..

mala said...

get well soon, InsyaAllah

Don & Nor said...

hope adik cpt sihat smula...mcm tulah kan...bila anak sakit...kitalah dr. terbaik utk anak...amin..

Related Posts with Thumbnails