Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Wednesday, September 7, 2011

Gaya tido paling cute

Assalam.
Dah seminggu ibu tak update blog ni. Kat kampung tak dak tenet dan iphone ibu pun bukan datang bersama pakej data. Tak berbaloi rasanya ibu nak ambik plan data untuk iphone ibu ni sebab kat rumah dah ada streamyx wifi, kat opis dah ada leased line. Kalau takat kat luar-luar sekali sekala saja tu, takpa lah..tunggulah satu masa kelak kot terbuka hati ibu ni nak tukar ambik pakej data plan punya. Plan yang ibu guna ni family plan yang 50 saja.

Mula minggu ni, hidup ibu sekeluarga kembali seperti biasa. Ibu pi kerja, anak-anak kat rumah mama. Balik rumah 'berperang' perasaan dengan rumah yang tunggang langgang. Kalau la tetiba ada jiran mai nak beraya, huhhh.....mampuss!

Oklah...macamana raya korang? Rasanya mesti la meriahkan? Ibu pun meriah juga sambut kat Melaka. Tak berenti-renti saudara mara datang. Sedih tu tetap ada sebab tak dapat bersama keluarga sendiri tapi yerlah, perubahan itu perlu dilalui bila kita sudah mempunyai keluarga sendiri dan telah dimiliki..eceh!

Cerita ke lain pulak ek.. Ibu nak tunjuk aksi cute adik tido dalam buai. Owh...sekarang dia dah boleh bangun dan duduk dalam buai. Tetiba ja, terjenguk kepala dia. InsyaAllah, adik selamat sebab ibu dah selit hujung buai tu ke atas jadi macam 'gate' untuk adik.



Aksi adik ni ayah yang perasan. Adik memang suka guling-guling dalam buai. Semalam tido meniarap lepas tu tongkat dagu.

1 comment:

d'nuraini said...

mesti dia sedang mimpi mcm tue..heheh..cumel kot!!

Related Posts with Thumbnails