Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Wednesday, September 7, 2011

Mandi raya

Kisah mandi raya yang ibu nak ceritakan ni bukanlah mandi sunat di pagi raya hehehe Alkisah, pertama kali ibu bawa kembar mandi swimming pool di hari raya tapi bukan raya pertama ye kawan-kawan...raya ke berapa ntah ibu tak ingat. Itupun dah petang bila biras ibu a.k.a makngah bawak kakak dan dikna ke kolam. Terus ibu ajak ayah bawak baby ke sana sebab baby tak pernah lagi berenang-renang sejak dilahirkan.

Dah lama berangan nak beli kolam plastik nak letak kat rumah tapi asyik tak jadi beli saja hehehe ini dah alang-alang balik kampung yang dikelilingi resort dan chalet dan sepelaung saja dari laut, apa lagi! Bukan senang nak dapat peluang begini.



Abang yang mula-mula cuak. Memang abang ni penakut air pun. Kalau mandi biasa pun, lencun ibu sebab abang akan peluk ibu time dimandikan.



Adik yang memang terrrrrrsangat suka air. Siap tak nak keluar dari pelampung. Bila dah siap tukar baju pun, nampak je kolam meronta-ronta nak turun dari dukung nak masuk kolam hehehe



Bodyguard kembar bergambar di dalam kolam. Awal-awal ni, nampak tak muka abang yang takut hehehe
Tengok pulak aksi adik yang tak sabar macam nak terjun kolam. Pelampung lanun tu ibu dah beli, lepas ni ayah beli kolam ekkk....
Related Posts with Thumbnails