Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Saturday, October 1, 2011

Kos utama kalau masuk Singapore

Assalam.
Dah 2 hari ibu tak update blog. Agak busy. Tarikh validasi untuk naik pangkat dah dapat. Bertembung dengan program kebangsaan UPEK dan PROSISMA. Tabahkanlah hati ibu mengharungi segalanya ya allahhh....

Pagi ni, sekejap lagi ibu sekeluarga akan masuk Singapore. Boleh kata tiap-tiap minggu mesti ke sana. Minggu lepas tak sebab nenek balik Melaka. Minggu ni hantar nenek balik sana sebab nenek singgah rumah ibu lepas balik Melaka.

Masuk Singapore, kos yang paling ibu tak tahan adalah kupon parking! Day parking, sejam $1 mula pukul 7 pagi sampai 10.30 malam. Jangan ingat malam free. Nahiiii....untuk malam $4 dollar bermula 10.30 - 7 pagi. Ahad free, lega sikit. Bayangkan kalau ibu masuk Jumaat malam, dan balik pada Ahad malam. Kos hari Sabtu saja untuk parking mau $15 untuk siang sahaja. Darab dengan 2.40, darab dengan dah beratus kali ke sana. Mau boleh buat banglow nih! Hehehe



Kupon siang warna oren dan purple tu. Oren untuk sejam, purple untuk setengah jam. Hijau untuk malam. Dulu parking malam $2, tapi tahun ni dah naik...



Dan jika di susun, beginilah panjangnya. Gambar ni adalah kos untuk ibu masuk hari Sabtu, kira dah tengahari sikit la. Dah penuhkan. Bayangkan kalau Jumaat malam ibu masuk, susun bertingkat ok!

Sekarang ibu dah buat undang-undang paksa untuk ayah, TANGGUNG KOS PARKING! Hehehe sebenarnya ada kupon parking yang murah sikit, $10/day, dah berbuih ibu paksa ayah pi beli sebab kupon tu tak dak jual kat stesen minyak, kena beli kat opis apa ntah. Sampai ke sudah ayah tak pi beli, so sampai ke sudah ayah tanggung. Hahaha

Time nak buang kupon yang dah guna tu, macam nak nangus rasanya. Rasa macam campak duit! Seminggu, busuk-busuk 50 hengget ibu buang dalam tong sampah. Kayakan? Uhuk..

No comments:

Related Posts with Thumbnails