Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Thursday, November 24, 2011

Jom kahwin!

Ibu dah kahwin ya..saja letak tajuk cam gitu hehehe

Oklah, ibu nak share kisah kahwin adik-adik opis ibu ni, Fadzlee dan Khalis. Cinta sepejabat adanya. Mula dulu cuba menidakkan bila ibu bertanya "korang ni couple ek?". Tapi sekilas pandangan dan senyuman korang tu, akak dah tau yer maknanya hehehe

Ibu berpeluang ke majlis akad nikah mereka pada Jumaat yang tarikhnya sangat cun 11.11.11. Dengan wang mas kahwin sebanyak 40 hengget(kalau tak salah), hantaran yang sama dengan tarikh yang dipilih dan 3 kali lafaz, maka sahlah hubungan cinta dua orang ni.

Tahniah untuk kamu berdua. Hidup rumahtangga memang indah kalau kita pandai melayarinya. Akan jadi pahit dan masam jika itu corak yang kita berikan.

Memang sangat perlu bertolak ansur dalam hubungan. Tolak ansur yang kadang-kadang membuatkan kita makan hati sendiri. Maka selalulah berbincang dan meluahkan rasa dari hati ke hati agar hubungan telus dan tiada perkara yang di simpan di dalam hati.



Selamat melayari alam rumahtangga ya adik-adikku. Akak rasa bulan depan, bertambahlah list yang akan cuti 3 bulan hehehe

1 comment:

tzar said...

perghhhh bebudak nie kawen, dapat liputan dalam blog ko..huhuuu..jeles..jeles

Related Posts with Thumbnails