Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, December 12, 2011

Dingin Lavenda

Assalamualaikum.

Seperti yang pernah ibu katakan, ibu kini bukanlah penonton tv yang tegar. Kalau ada mood, ibu akan tonton. Walau betapa hensemnya hero atau anggunnya heroin, andai mata dan tubuh badan ibu tak berdaya, ibu akan tutup tv dan lena dengan jayanya.

Terkini, ibu baru menonton Slot Zehra d TV3 jan 9 malam, Dingin Lavenda. Jarang ibu dapat ikuti drama di malam Sabtu, sebab kebiasaannya ibu sudah berada di Singapura. Tapi disebabkan ibu ada latihan netball pada Sabtu pagi, maka ibu tangguhkan pemergiaan ibu ke Singapura. Dan dapatlah ibu saksikan drama ini.

Tarikan pertama drama ini pada ibu adalah lagunya semasa promo drama ini ditayangkan. Membuatkan ibu terus gogel liriknya dan terjumpalah lagunya. Lagu ni memang sudah lama ibu cari kerana melodinya serta bait lirik yang menenangkan perasaan ibu bila mendengarnya. Hampir ibu terlupa akannya dan bila promo drama ini dimainkan, ingatan ibu terhadap lagu ini terus kembali. Malam itu, ibu terus download lagunya dan sepanjang malam bertemankan lagu ini hehehehe

Drama ini adalah terbitan Abu Hassan Morad, selalu menghasilkan drama berunsurkan Islam seperti Cinta Madinah yang pernah melakukan penggambaran di tempat kerja lama ibu. Dari kredit yang dipaparkan, skripnya di hasilkan oleh anaknya iaitu Ummu Hani dan kebetulan Ummu Hani adalah rakan adik ibu yang kini berada di Mesir. Terus ibu mesej adik Zuhaida di FB, mengkhabarkan berita itu. Tapi yang peliknya, kebanyakkan review drama ini menamakan Zabidi Mohamed sebagai penulis skripnya. Boleh rujuk di sini dan di sini.

Ibu ulang kembali drama ini melalui tonton dan print screen bahagian ini. Memang pandangan mata ibu tak salah, penulis skrip adalah Ummi Hani Abu Hassan. Tapi kenapa dalam review dari blog-blog hiburan penulis skrip adalah Zabidi Mohamed?errrmmm.....

Dan lagunya yang meruntun-runtun jiwa ibu dari Dadali Band - Disaat aku mencintaimu. Memang tangkap syahdu. Macam baru jatuh chenta rasanya hehehehe

Blog ibu ni dah jadi macam blog hiburan pulak ekk....

2 comments:

Faramin said...

che kiah selalu ada kat singapore kan.nnt kalau kitorang turun sana boleh ajak che kiah jalan-jalan sana.

Zakiyah Zainon said...

insyaAllah, boleh! kalau kena hubby off, senang nak jalan..saya terror jalan2 tertentu saja hehehehe

Related Posts with Thumbnails