Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Tuesday, January 17, 2012

Kelas bermula

Sejak seminggu ni, kuliah sudah bermula. Asalnya ibu ajar pelajar sepenuh masa, tapi disebabkan sambutan untuk kelas SMK Aplikasi Perisian Komputer tersangat menggalakkan, norma yang asalnya untuk sekelas sudah menjadi 2. Dan KP ibu menawarkan ibu untuk mengajar kelas yang kedua itu,apalagi...rembatlah!

Ibu tidak menghadiri TOT untuk program ini, jadi terpaksalah ibu baca sendiri kurikulum yang dibekalkan dan bertanya pada rakan-rakan yang mengajar semester lepas.

Menarik tentang program SMK yang ibu ajar ni, peserta perlu belajar menaip dengan menggunakan jari yang betul. Ibu pun menaip selama ni main suka hati tekan saja keyboard tu. Now, bolehla ibu mengajar sambil belajar juga menekan keyboard dengan jari yang betul dan seterusnya menambah kelajuan menaip ibu!SMK yang ibu ajar ni 5 bulan. Lepas 5 bulan, pelajar boleh pilih untuk sambung ke SMK yang seterusnya atau pun berkerja. Kalau nanti-nanti, dia nak sambung belajar balik, boleh saja sambung bila-bila masa yang disukai.

Yuran sebulan 10 hengget saja, siap dapat wang saku lagi RM250 (ikut syarat tertentu). So, tak payah lah bayar yuran mahai-mahai nak belajar aplikasi komputer yang merangkumi ms word dan ms excel. SMK ni ada juga belajar tentang OS dan sedikit networking! Mana nak cari program yang bagus dengan yuran yang murah, siap bagi duit poket lagi!

Untuk maklumat lanjut, silalah ke kolej komuniti yang berhampiran anda!

Gaji naik tak ni?? Promote baek punyaa....hahaha

1 comment:

Juraimee said...

beress.. besok saya bawak ke miting untuk naikkan gaji awak !!
:-))

Related Posts with Thumbnails