Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Sunday, January 15, 2012

Kelepak-kelepuk

Seperti hujung minggu yang biasa, ibu sekeluarga akan balik menziarahi nenek di Singapura. Nenek seorang yang bergaya di usia mudanya. Usia nenek kini menjangkau 63 tahun, namun nenek tetap suka pada hal-hal yang berkaitan dengan kecantikan. Jangan terkejut kalau ibu bagitau, nenek masih melakukan facial di salon saban bulan!

Sekian lama nenek menunggu cucu perempuan lantaran nenek cuma mempunyai anak lelaki. Sebelum kelahiran kakak, nenek sudah mempunyai 3 cucu lelaki. Kehadiran kakak sangat menggembirakan nenek. Sedari awal kelahiran kakak, ibu tidak perlu bersusah payah memikirkan pakaian untuk kakak. Sehingga kini, pakaian kakak kebanyakkannya di'sponsor' oleh nenek. Termasuklah baju ibu, ayah dan kembar hehehehe Moga Allah murahkan rezeki dan panjangkan usia nenek!

Barang perhiasan nenek semasa mudanya masih tersimpan rapi. Nenek memang seorang yang sangat teratur dan kemas orangnya.
Satu contoh : Kalau ibu, set brooch pasti bercampur aduk di dalam satu bekas sahaja, tapi tidak nenek. Semua set broochnya tersimpan dan tersusun rapi di dalam kotak seperti mana tika nenek membelinya dulu. Setiap kali menyimpan barangan perhiasannya, nenek mesti mencucinya terlebih dahulu sebelum menyimpannya di dalam kotak.

Dan, penyambung legasi nenek dalam bab-bab bergaya dan suka cantik ini telah turun kepada kakak! Nenek suka gayakan kakak dengan aksesori miliknya yang hanya menjadi simpanan tika ini.

Well...ibu adalah seorang yang sangat simple atau senang kata selebet! Lain dengan kakak yang suka vouge! Jenuh la nanti ibu nak melayan kakak nanti....

Dan seperti tajuk entry, kakak sudah pandai meng'order' kat ibu untuk belikan dia kasut kelepak-kelepuk! Dengggg!!!

3 comments:

Nafisa81 said...

masa kecik2 dulu suka bergaya dgn kasut kelapak kelepuk makcik..siap dgn kepit handbeg sekali...

Nurul said...

uisy..kan main anak dara sorang nih yer...ehehe...nih ramai pakwe sangkut kang

Juraimee said...

miahahahah...... best best best... sama la ngan anak sayaaaa.. weeeee

Related Posts with Thumbnails