Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, March 16, 2012

Entah la

Ibu bangun tengah malam, pandang keliling ibu, abang dah berubah tempat tidur. Entah bila dia bangun tapi dah ada di celah ibu dan ayah. Kakak dah berputar 300 darjah barangkali. Dan adik di hujung kaki ibu.

Lepas buat apa yang patut, ibu baring semula sambil godek-godek di ipad ayah membaca gosip dan kisah politik dunia.

Ibu berpindah baring ke hujung-hujung kawasan hamparan toto agar lebih luas untuk anak-anak berguling. Baru mula nak mengarang, adik bangun berdiri dan mencari ibu sambil menangis manja, padahal ibu hanya di belakangnya saja.

Sambil berbaring, ibu panggil adik dan menghulurkan tangan . Dia datang dalam pelukan ibu, terus melabuhkan kepala di bahu ibu. Pipinya di adjust agar sedap parking di dada ibu. Tangannya yang kecik tu, memeluk badan ibu. Ibu pun merangkul badannya yang comey lotey.

Sungguh indah rasa yang hadir saat itu!!



Adik di waktu jaganya. Sangat suka dengan animasi. Ibu lupa time ni movie apa kat tv. Kalau ada iklan BoboiBoy, abang dan adik akan berduet menyanyi dalam bahasa mereka yang tersendiri. Yang paling jelas bunyinya - boboiboy!



Ni aktiviti abang. Pantang ibu susun bantal, dia akan sepahkan. Ibu susun toto, di akan tarik semuanya bagi jatuh. Kemudian dia akan panjat dan duduk di situ!

Ok, subuh sudah hampir mariii....kita jumpa lagi nanti!

Entry ni, ibu tak tau nak letak tajuk apa. Sebab tu ibu letak, entah la....

No comments:

Related Posts with Thumbnails