Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Saturday, March 24, 2012

Ubat rindu

Hari ini "Pegawai kanan yang banyak masa untuk blogging" kena kerja walaupun hari Sabtu. Ibu telah diarahkan untuk menjadi penyelaras Kursus Muffin dan Tarlet (Bahagian 1). Kursus yang ibu handle ni punya lah mendapat sambutan yang sangat-sangat menggalakkan sampai ada yang terpaksa pulang kerana kelas sudah penuh.

Senarai nama peserta yang ibu dapat ada 52 orang. Peserta diambil melebihi kuantiti yang sepatutnya sebab takut ada peserta yang cancel disaat-saat akhir. Memang selalu berlaku mcam tu pun. Nak jadi cerita yang datang almost 40 orang yang ada dalam senarai. Yang walk-in ada 5-6 orang. Kelas cuma boleh buat 30 orang, itu pun dah panas berkuap-kuap.

Peserta dok merayu nak masuk juga. Ibu no hal tapi ibu suruh depa pi tengok sendiri keadaaan kelas dulu, kalau depa selesa bersesak-sesak, silakan. Ibu tak nak nanti ada peserta komen tak puas hati, tempat sempit la, tak dapat tengok cikgu tunjuk sebab ramai ka, bahan tak cukup ka atau apa-apa lagi komen yang kurang memuaskan. Kalau boleh, semua peserta yang datang ni, balik dengan senyuman dan hati yang kembang kegembiraan dan kesukaan.

Ibu tengah relax sat ni lepas makan tengahari. Baru habis buat sijil. Sambil-sambil tu, 'pegawai kanan yang banyak masa untuk blogging' ni jalan-jalan rehat minda jap. Masuk facebook dan jalan-jalan kat blog. Hari ni hari Sabtu, lagi la 'pegawai kanan yang masa masa untuk blogging' ni boleh berblog hehehehehe

Masa kat FB, kawan baik ibu ni ada post gambar jalan kat kampung ibu. Dia duduk di Jitra tapi cycling sampai ke kampung ibu yang kira-kira 10 km dari Pekan Jitra. Walaupun tak pernah nampak jalan kampung dari angkasa, tapi ibu tahu jalan yang dia ambik tu adalah jalan di kampung ibu. Tengok gambaq pun jadilah..hilang rindu kat keluarga dan Syun! hahahahahaha


Jalan kampung taraf hiway!

Dulu 2 lane saja. Dah naik taraf jadi 4 lane. Rumah ibu kira-kira 700m di hadapan sana (dari arah kereta datang). Gambar ini di ambil di atas jejantas depan sekolah rendah ibu.

Uhukkk...rindu pada sepoi angin kampung halaman tercinta!

No comments:

Related Posts with Thumbnails