Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, April 23, 2012

Kursus

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


2-3 hari ibu tak sempat nak update blog. Sedikit busy dengan kerja-kerja di tempat kerja. Sabtu lepas, ibu terlibat dengan sukan yang mana opis ibu menjadi tuan rumah. Ibu terlibat melatih dan me'letih'kan diri bersama team netball. Alhamdulillah, berkat latihan dan perlawanan persahabatan sampai ke hari Jumaat (Sabtu game), team ibu menjadi johan buat kali ke 4 berturut-turut.


Lepas ni rasa macam nak pencen dah kot jadi coach. Ibu tengok kawan-kawan ibu dari kolej lain dan berehat dan muka-muka baru pulak yang bawa team, ibu pun rasanya nak ikut jejak depa. Main takat suka-suka dah laa....


Hari ni hari pertama ibu berkursus di INTAN, Kluang. Patutnya berdua dengan Wizni, tapi malam tadi dia bagitau tak dapat ikut sebab anak dan suaminya tak sihat. So, pagi tadi berdesup lah ibu seorang diri ke sini.


Ibu lulusan IT. Berzaman guna MS Word, tapi mai kursus lagi. Tapi itulah namanya ilmu, lagi kita belajaq, lagi banyak rupanya yang kita tak tau. Ingatkan dah terror, maklumlah dah bertahun-tahun guna. Rupanyaa....hahahahaha


Pada sesiapa yang nak tahu dirinya selama ini pakar atau tak, mai la kursus MOS ni. Ada exam. Nak hadir kursus pun ada pre-test dulu. Lulus baru dapat masuk kursus ni.


Kalau kat luar, mau beribu bayarannya. Tapi sebab ibu kerja gomen, bayaran cuma RM30 dan yuran lain semuanya ditanggung kerajaan.


Yang mana kerja gomen tu, sila jangan lepaskan peluang untuk ikuti kursus dan exam MOS (Word, PP, Excel, Access, Outlook, Tips & Trick) dengan bayaran yang murah. Kalau fail exam, nak repeat kena bayar sendiri.

Cuba-cubalah belek website INTAN untuk lihat kursus-kursus yang menarik macam ni....

No comments:

Related Posts with Thumbnails