Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, May 18, 2012

Bulan paling banyak hari...

Ibu rasa bulan Mei adalah bulan yang paling banyak hari. Bulan lain pun banyak hari jugak tapi maksud ibu, hari-hari yang diraikan macam hari ibu, hari jururawat, hari guru, hari....hari apa lagi ekkk? Kata banyak hari?! Hahahaha

Pada ibu, bulan Mei paling sinonim dengan Hari Guru. Awal-awal lagi ibu dah dapat wish dari maktok " Selamat Hari Guru ". Hehehe terasa cute pulak bila mak sendiri wish kat anaknya!

Tahun ni ibu dapat hadiah dari anak-anak murid ibu. Kain pasang dan sehelai tudung. Alhamdulillah....

Bukan hadiah yang ibu inginkan, cukuplah sekadar ingatan dan rasa hormat. Memang berulang kali di dalam kelas ibu berpesan, hormat bukan bererti perlu cium tangan, sujud ke kaki.

Cukuplah sekadar menumpukan perhatian pada apa yang ibu sampaikan di dalam kelas dan siapkan tugasan yang ibu berikan. Itu saja.

Tapi dalam kelas, ibu memang suka mem'bebel' pada pelajar. Bebelan nasihat sebenarnya. Ibu luahkan perasaan takut ibu pada mereka. Ibu bimbang dan risau, kot-kot anak-anak murid ni tersimpang dari landasan. Moga Allah pelihara kita semua...Nota kaki : sebelum 1130, ibu dah publish ok! Hehehe

No comments:

Related Posts with Thumbnails