Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, June 25, 2012

Drama Korea

Cerita korea yang bikin ibu meletup dulu adalah Winter Sonata. Ibu yakin, semua yang minat drama korea yang seusia ibu mesti layan Winter Sonata.

Lepas tu cerita yang ibu layan jugak Autumn in My Heart, Stairways to Heaven dan Full House. Lepas tu dah tak layan lagi sebab malas nak sedih-sedih.

Winter Sonata keluar tahun 2002 tak salah ibu. Kawan ibu siap beli cd harga RM 100++ rasanya. Ada yang siap order rantai bintang polaris yang Euo Jin (betuika ejaan tu?) heroin tu pakai pun ada. Dasyat kan?

Kini, setelah 10 tahun berlalu, Winter Sonata bergema kembali di telinga ibu. Dan mungkin akan diikuti oleh siri-siri yang lain.

Now ayah dah kemaruk Winter Sonata. 20 siri (1jam ++ setiap siri) telah dihabiskan dalam masa beberapa hari.

Siap dengan sound track segala bagai semua ada. Ada lagu kegemaran lagi tu. Dan yang best, ayah buat pengakuan yang dia pun tangkap 'leleh' tengok drama tu..hehehe

Tengah download pulak Stairways to Heaven pulak. Tu pun syahdu jugak tu!

Ok, kata-kata tanpa bukti tak boleh dipercayai. Nah, bukti ayah dah jatuh cinta dengan korea.

Sebahagian siri drama Winter Sonata yang ada dalam ipad ayah! 20 siri semuanya.

Dan, inilah tempias korea yang ada dalam family ibu!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

2 comments:

Irfa said...

SAYA TGH GILE MELAYAN DRAMA KOREA MISS AJUMMA DAN LOVE YOU THOUSAND TIME..HEHE

Zakiyah Zainon said...

irfa, saya ni dah lama tak layan korea, takut tersangkut...:D

Related Posts with Thumbnails