Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, June 4, 2012

Kembali selepas lama bercuti.


Assalamualaikum...

Fuh...lama rasanya ibu tak menulis apa-apa kat blog kuning ni. Minggu lepas, family dari Kedah bertandang ke rumah. Masa yang ada memang dok melepak bersama keluarga, selain makan dan makan, tidoq dan jalan-jalan.

Tak sempat nak mengarang kot Iphone pun, sebab si kembar yang makin mengada-ngada manjanya, dok berkepit tarik kain ibu sepanjang masa.

Ibu ambil cuti 5 hari bermula cuti sekolah minggu lepas. Mama (pengasuh anak-anak) bercuti seminggu, nak balik kampung kat Pahang. Ada kenduri dan ziarah ayahnya yang tak berapa sihat. Ibu pun kenala faham kan! Time cuti sekolah lah mama nak cuti balik kampung. Ibu pun terpaksalah bercuti jugak.

Percaturan Allah itu memang terbaik, ibu apply cuti, geng Kedah pun mai sini. Asalnya, maktok nak mai tolong jaga twin. Boleh la ibu ni pi kerja, tak payah nak cuti lama-lama. Baik tak i? hehehehe

Tapi, twin ni buat 'pherak', dok pegang kain ibu sepanjang masa. Ibu pun teruskanlah cuti yang telah ibu pohon tu. Tinggai depa nak pi kedai sat pun, me'lalak' bukan main. Macamana ibu nak tinggai kat mak tok, kalau ibu nak pi kerja.

Ni ibu kat rumah. Larik balik time rehat. Sidai baju yang dibasuh pembantu rumah Jepun tadi. Jap lagi nak masuk opis balik. Kerja banyak menanti. Story panjang-panjang, lambat sikit ibu tulis ok!

Sebagai hiasan, ini lah gamba1 twin ibu yang lastes. Masa ni pi jalan-jalan kat Desaru. Tengok lah muka depa yang makin notti. Rasa nak 'bam-bam' bontot depa sepanjang masa. Geraammmmm....hehehehehe

Kiri, Adik Faaid. Kanan, Abang Faaiq.
Tak samakan?!

Dan kakak, bersama paknjangnya.
Paknjang kakak bujang lagi ni!
Cukup lengkap untuk jadi suami mithali.
Ilmu dunia akhirat ada, insyaAllah. Sapa nak jadi calon adik ipar i, inbox ok!
larikkksss....

hahahahahaha

Ok, nak balik opis! Kang tak berkat pulak gaji i!

4 comments:

mala said...

assalamualaikum, besaq dah no si kembar. tak mau kat mak tok ka? muka mmg notti :-)

Rai said...

muka banyak akai ni..hehe

Zaher said...

canteekkk......ha3

Zakiyah Zainon said...

mala : memang notti....mcm nk geget2 :p

rai : hahaha.., tau tak pa! tgk muka dh tau kan kekekek


adik : himpun duit laaa...klu ada yg nk minang kita, lega laaa...

Related Posts with Thumbnails