Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, July 20, 2012

Ahlan Ya Ramadhan

Assalamualaikum..

Semalam ibu dapat mc, selsema teruk bersama batuk-batuk yang mula menyerang. Suara ibu dah serak kadang-kadang langsung hilang. Hari ni, suara ibu dah kembali separuh tapi masih rock gitu.

MC semalam, ibu bukan rehat pun. Lepas makan ubat, ibu mula mendobi rumah. Dah nak masuk Ramadhan, rumah mesti nampak cantik dan bersih, baru seronok kan!?

Masa pengumuman tarikh mula puasa kat tv, ibu rasa kembang hati dengar pengumuman tu. Rasa, yeeaaaahhhh..rumah ibu dah kemas dan bersih... Suka... Suka...

Hari ni kat opis, ibu dan kawan-kawan ada jamuan makan Kelab Kebajikan menyambut Ramadhan. Ibu lah yang terpaksa jadi kepala penganjur lepas kawan-kawan ibu yang dilantik sebagai Pengerusi Kelab dan Ajk tertinggi lain berpindah sebab ibu Naib Pengerusi.

Dengan bantuan kawan-kawan AJK yang lain, kami bergerak buat itu dan ini bahagikan kerja. Order makan, tukang siapkan tempat, beli hadiah birthday, hadiah kahwin dan bersalin. Ada hadiah hutang tahun 2011 dan sikit hadiah tahun 2012.


Alhamdulillah, majlis berjalan lancar. Dengan suara rock ibu kena bagi ucapan. Majlis ringkas dan dicepat-cepatkan sebab hari Jumaat kan. Lepas tu terus acara bagi hadiah.


Sebahagian hadiah-hadiah 'hutang' yang dijelaskan kepada ahli-ahli kelab. Hadiah basikal untuk kelahiran anak pertama di kolej. Bagi hadiah basikal walaupun ada anak yang masih baby. Hehehe...tahan lamakan!


Basikal ada mata tu untuk baby girl, yang satu jenis lagi tu untuk baby boy. Hadiah ni dapat murah dan memenuhi peruntukan disebabkan beli banyak-banyak. Jimatttt....


Hadiah yang dalam kotak tu hadiah kahwin. Dalam paperbeg tu pulak adalah hadiah birthday. Orang laki dapat kain pelekat, yang pompuan dapat tudung. Yang dalam paperbeg kecik tu adalah hadiah pindah.


Habis bagi hadiah mestilah ada acara makan-makan. Menu kampung saja bersama puding coktail dan kuih buat pembasuh mulut.

Kek besar tu ibu yang tempahkan. Tolong tempah je tau, sponsornya adalah dari kelab jugak. Tempah khas kat Kedai Rahsia untuk 3 resepi...

Jadi, sempena Ramadhan yang akan bermula maghrib ini, ibu mengambil kesempatan ini kepada semua pembaca blog ibu (samada yang mengenali ibu secara langsung atau tak), Memohon ampun dan maaf di atas salah silap dan keterlanjuran ibu samada secara sengaja atau tidak. Dan seperti biasa juga, ibu memaafkan 'anda' semua! ;-)

Moga kehadiran Ramadhan ini dapat digunakan sepenuhnya untuk merebut segala macam keistimewaan pahala dan ganjran yang Allah telah janjikan pada bulan ini.

1 comment:

Irfa said...

salam ramadhan utk awak
badan kebajikan opis awak sama macam opis saya..suka buat makan2 dan bagi hadiah ;)

Related Posts with Thumbnails