Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, January 18, 2013

#Peringatan buat diri

Assalamualaikum.

Hari ini hari Jumaat. Masa terus berjalan, hari bertukar, minggu akan berganti. Bulan dan tahun akan bertukar lagi.

Ya Allah, syukur atas segala nikmat yang Kau berikan padaku hingga ke hari ini, hamba-Mu yang penuh hina ini. Yang selalu lalai dan alpa dengan dunia. 

Astagfirullah hal azim!

Tidak ada banyak perkara yang ingin ibu luahkan hari ini. Ibu masih sibuk menelaah segala tutorial yang ibu jumpa untuk meningkatkan ilmu dalam diri. Semuanya kerana menjalankan amanah yang diberikan pada semester ini. 

In shaa Allah, ibu pasti boleh! Cabaran mesti disahut, walaupun kita tak tahu pada tugas-tugas baru yang diberikan. Jangan kata tidak sebelum mencuba, kerana orang yang takut mencuba dan tidak mahu menghadapi kesukaran, selamanya tidak akan maju dan berjaya!

Sempena hari Jumaat yang mulia, penghulu segala hari ini, ibu hanya ingin berkongsi sesuatu dan mengajak semua pembaca blog ibu yang ibu kasihi untuk berfikir dan merenung....



Astagfirullah hal azim!

Ya Allah, kuatkanlah iman kami, murahkanlah rezeki kami, permudahkanlah perjalanan hidup kami, kau panjangkan lah umur kami dalam kebajikan. 

Andai telah tiba saat kematian kami, akhirilah hidup kami dengan husnul khatimah, dan jangan kau akhiri hidup kami dengan suu-ul khatimah.

Allahu akbar!

No comments:

Related Posts with Thumbnails