Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Saturday, March 9, 2013

Huggies Dry Pants Review : Change for Better Convenience


Assalamualaikum.


Rasanya macam baru semalam ibu bersorak gembira bila doktor bagitau ibu mengandung anak kembar. Sedar tak sedar dah 2 tahun 7 bulan ibu membesarkan twin. Semakin besar ni, twin semakin lasak dan segala-gala 'semakin'. 

Makan makin berselera, bermain makin aktif serta lasak dan minum susu pun semakin kuat dan makan bertambah-tambah hehehehe. Dalam sebulan lebih kurang 12 pek susu yang ibu sediakan untuk abang dan adik. Bayangkan betapa kuatnya abang dan adik menyusu, itu pun di samping makanan-makanan lain seperti nasi, mee, roti dan spagetti serta buah-buahan.

Kalau hari bekerja, sampai rumah pukul 6. On the way, dah pekena sorang sebotol. Sampai rumah, makan malam (padahal kat rumah pengasuh dah makan) depa main, bergelak, gaduh dan menangis, ubat nak bagi diam, susu sorang sebotol lagi. Nanti pukul 9, susu lagi. Ibu akan paksa depa tidur pukul 10.30 malam, dan mesti ada susu. At least 4 botol sebelum tidur adalah wajib. 

Kadang-kadang, habis sebotol depa mintak lagi. Takkan tak bagikan....hehehehe.

Minum banyak, maka kencingnya pun akan banyak! Jadi, untuk pastikan depa tidur dengan nyenyak dan selesa tanpa gangguan di malam hari, ibu menggunakan lampin pakai buang yang berkualiti untuk mengelakkan kebocoran dan memberikan twin keselesaan lena sepanjang malam. 

Untuk itu ibu memilih lampin Huggies Dry Pants untuk abang dan adik yang makin melasak ni. Selepas mencuba trial set yang ibu perolehi, ternyata Huggies Dry Pants sangat sesuai untuk kanak-kanak yang aktif sepanjang masa macam twin ni.

 

Bukan takat aktif masa berjaga, masa tidur pun depa cukup aktif. Twin punya tahap berguling masa lena hahahaha payah ibu nak explain. Kalau takat tapak kaki depa kat muka, itu adalah biasa ya. hehehehehe...

Jadi dengan adanya sistem pengunci pada Huggies Dry Pants ni, maka dapatlah ia menghalang kebocoran air kencing si lasak berdua tu dari membasahi tempat beradu ibu sekeluarga. 
Kalau tak jenuh ibu nak bangun 2-3 kali tengah malam untuk tukar lampin. Kalau bocor, menjenuh lagi ibu nak mendobi cadar, bantal, tilam dan toto! huhuhuhu....

Apa yang penting, Huggies adalah jenama lampin bayi pakai buang pertama di Malaysia yang terbukti secara klinikal dapat membantu menghalang ruam lampin




Kesian tau kalau tengok bontot baby merah. Sayu hati ibu kalau dengar baby menangis kesakitan akibat ruam lampin. Pedih oiiiii!

Sesuailah dengan nama Huggies Dry Pants, ternyata ianya adalah lampin pakai buang yang mempunyai sistem memerangkap cecair dengan segera  dan lapisannya cepat kering. Mungkin sebab tu ianya dapat membantu menghalang ruam lampin kan?

Huggies Dry Pants juga mempunyai peregang lembut dibahagian tepi untuk memberikan keselesaan dan ianya juga membantu menghalang kesan merah walaupun semasa abang dan adik bergerak aktif bermain bola, memanjat atau berlari ke sana sini sampailah lasak semasa tidur sekalipun.



Antara aksi lasak dan aktif twin di malam hari.


Ibu dapat perhatikan perbezaan menggunakan lampin pakai buang jenis pants (sarung) ni. Kalau dulu setiap kali menukar lampin, ibu perasan ada garisan merah di sekeliling peha abang (sebab peha abang lebih montok hehehehe). Dengan Huggies Dry Pants, abang dah tak mengadu sakit dan menggaru lagi di kawasan pangkal pehanya sebab adanya peregang lembut ni.

Bab nak tukar lampin pulak, ya Allahhhhh...

Ingat senang ka nak bagi budak kecik yang tak reti duduk diam ni baring senang lenang masa bertukar. Silap-silap ibu yang bertukar jadi tarzan dulu hahahaha. Tangan ibu ni dah sama naik dengan suara dok jerit suruh depa dok diam sambil tunjuk cicak dan lipas (padahal takdak pun) atau apa-apa kat tv supaya depa dok diam barang seminit dua saja.

Berjaya memang berjaya, tapi dia punya usaha hahaha..Kalau sorang tak pa la, ni dua. Sila bayangkanlah ulangan lakonan yang sama terpaksa ibu buat setiap kali nak tukar lampin depa. Fuhhhh!

Dengan Huggies Dry Pants, mudah saja. Sambil berdiri pun ibu boleh tukar dengan mudah hehehehehe. Semudah "Koyak, Salin & Lepas".



Untuk tukar lampin, ibu hanya perlu koyak saja bahagian tepi pants. Kemudian salin yang baru - sarung saja seperti pakai seluar. Dan tu boleh lepaskan depa berlari balik tanpa perlu berpeluh ibu berlakon lagi. kehkehkeh....

Sebenarnya pada Huggies Malaysia ada buat roadshow "Huggies - Tukarlah untuk Lebih Senang Dipakai" baru-baru ni di Mydin USJ. Ibu kat Johor ni, tak dapat la nak pi kan. Bila Huggies nak buat kat Pasir Gudang pulak? hehehehe


Pada sapa yang dah terlepas roadshow tu, jangan bersedih hati. Kalau nak cuba Huggies Dry Pants, anda boleh dapatkan sampel percuma dengan melayari website Huggies (sila klik pada gambar) : 



1. Klik Join pada lampin Huggies yang anda suka.




2. Kemudian isi detail anda sebagai syarat registration. Maklumat yang bertanda * adalah compulsary ya! Kemudian, klik register. Jangan lupa, key in security word untuk verification.

Some details terpaksa di'pink'kan demi kerahsiaan!


3. Buka email yang telah diisi semasa di register tadi dan klik pada link website Huggies yang di beri, seperti di bawah.


4. Bila anda klik, ianya akan membawa anda kepada website dengan id yang siap di log in kan (rujuk bulatan merah). Kemudian klik pada Get free sample (rujuk bulatan merah kecil).

5. Lepas tu, anda akan dibawa ke satu antaramuka yang lain (macam kat bawah). Klik pada request a sample (ikut jenis yang anda mau, cer try dua-dua hehehehehe). Kemudian pilih size yang anda nak untuk bayi anda.




 6. Sila isi maklumat untuk penghantaran sample. Isi la bagi penuh. Ruang yang ada tanda * adalah wajib diisi yer! Siap isi klik , Next. Siap! Tunggu saja sample sampai ikut alamat yang anda bagi tadi.


Nombor telefon di'pink'kan jugak!

 Senangkan?

Pada bakal-bakal ibu, ibu yang tengah dalam pantang atau ibu yang masih beranak kecil dan tercari-cari lampin pakai buang yang terbaik untuk si manja tersayang, bolehlah isi untuk mendapatkan sample percuma ni. Belum try belum tau kan. Bila dah cuba pasti berkenan! Kalau ada pak-pak yang nak isi pun tak dak masalah, silakan lah!


 Untuk dapatkan maklumat dengan lebih cepat berkaitan produk dan aktiviti Huggies, anda boleh like pada Facebook Page Huggies pada link berikut :,

 www.facebook.com/Huggies.Malaysia

 

Huggies Dry Pants : Change for Better Conveniece!

Chayuk!
Jom tukar pada yang lebih senang dipakai semudah 
Koyak, Salin & Lepas!

Terima kasih Huggies kerana 
memudahkan hari-hari ku sebagai ibu kepada
anak kembar!

(^_^)


This is a sponsered post. TQ

No comments:

Related Posts with Thumbnails