Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Friday, May 10, 2013

#Pasca Raya 2013

Assalamualaikum..

Nampaknya, masa untuk meng'update' blog agak terbatas. Bilangan hari bulan April dan Mei, sama saja. Tapi ibu tak mampu nak mencuri masa untuk menulis di sini, berkongsi rasa dan cinta (kadang-kadang marah dan benci jugak) (^_^)

Kisah balik mengundi yang indah. Bertolak dengan keretapi seawal jam 920 pagi dan sampai di Butterworth jam 945malam. Penat mengawal gelagat anak-anak yang tak tahu duduk diam, 'pherak' kesukaan barangkali dengan pengamalam pertama mereka menaiki keretapi. 

05052013, ibu menunaikan tanggungjawab untuk negara. Moga Allah memberikan ganjaran buat ibu di dunia dan di 'sana', walaupun dengan hanya satu undi, dengan setiap keputusan yang ibu pilih untuk masa depan agama dan negara. Itu yang ibu harapkan.Ibu terpaksa pulang ke Pasir Gudang pada 7Mei disebabkan tiket yang sold out. Tiket memang sold out dari awal lagi. Pilihanraya lebih meriah dari hari raya sebab ianya melibatkan semua kaum kan. Terpaksalah ibu EL dengan penuh rela hahahahahha...


Raya kali ni sungguh meriah. Teruja bila sampai ke kampung melihat replika wau, roket dan kapal terbang yang dihasilkan oleh orang-orang kampung. Ada yang buat lastik gergasi dan macam-macam lagi namun pada ibu tak dapat menandingi replika yang ada di kampung ibu.

Sejak didirikan, kawasan itu menjadi tumpuan ramai orang untuk bergambar - siang dan malam. Lebih meriah di malam hari, bila kesemua replika itu dimeriahkan dengan sinar lampu. Dengan kreativiti yang Allah berikan, replika roket yang dibina nampak 'real' dengan cahaya merah di bawah, seolah-olah roket itu bersedia untuk berlepas. :P
Ibu tak melepaskan peluang membawa anak-anak bergambar di sana. Raya yang 5 tahun sekali datangkan! Orang luar berpusu-pusu bergambar, takkan anak kampung sendiri nak lepaskan peluang, iya dak?
 

 
Semalam ibu sudah kembali dengan rutin biasa. Kembali bekerja untuk negara. Namun hati ibu sebenarnya, sudah terbang melayang ke tempat lain.  

Tak sabar menanti 22 Mei ini! Moga Allah memudahkan segala-galanya...
 

1 comment:

Nurul said...

meriah sungguh! yang pastinya, si pencalit dakwat itu sungguh pemalas...ehehe

Related Posts with Thumbnails