Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, June 17, 2013

#Info Awning Klasik

Assalamualaikum.


Kepada anda sekalian yang berminat dengan design Awning Klasik ibu, di sini ibu sertakan serba sedikit maklumat kontraktor yang bertanggungjawab menyempurnakan impian ibu.


Mulanya, ibu bertanya quotation untuk awning saja, tapi biasalah kan! Asal nak buat awning, terlajak buat gate sama! hahahahaha...

Dan hasilnya....(nak tunjuk jugak sebelum nak bagi detailnya kehkehkeh)





Sedikit lagi ibu nak cerita. Kalau nak buat gate tu sama macam awning pun boleh, maksud ibu adalah fancy board (bilah tegak-tegak) pada awning dan gate. Sebenarnya pada awning adalah aluminium dan pada gate adalah besi saja.

Kalau tuan-tuan dan puan-puan berkemampuan lebih, boleh saja buat gate tu dengan batang aluminium sama macam atas awning tu. Cumanya kos aluminium adalah lebih tinggi sedikit berbanding besi.

Tapi dari khidmat nasihat kontraktor yang diberikan, dia tak cadangkan guna aluminium untuk gate atas faktor tak berapa kuat dan juga mudah kemik. Kalau dah buat gate untuk keselamatan, serta tahan lasak, maka kontraktor ibu cadangkan pada ibu untuk gunakan besi. Lebih kuat dan kukuh dan murah sedikit. 

Tambah sikit lagi, tetap nampak cantik kan? kan..?kan...? hehehehhe

Maka hasilnya adalah seperti di atas.

Berikut adalah maklumat kontraktor yang dinanti-nantikan :


SBR Design & Enterprise
No 20, Jalan Pelanduk
Taman Scientex
817000 Pasir Gudang
Johor.

No Tel : 
0197634754 
(Syed Mohd Syukri a.k.a Cikgu Syed)


Pasal harga pulak, malu la ibu nak reveal kat sini. Biasalah kan, harga kat quotation lain, tapi bila ibu dah tambah dengan gate, lain pulak jadinya. Lepas tu, kena pandai-pandai la nego! 

Ibu ni bab tawar menawar memang tak berapa nak pandai, mintak sekali kalau orang tak bagi, stop tang tu la! Tak mintak dah....hehehehe

Kalau harga quatation untuk awning saja adalah RM6500.00.
Harga gate ikut quatation tak salah ibu RM1800.00 - quotation dah hilang (^_^). Ibu bagi harga mahal sikit, tak pa! Kalau dapat murah, ada lebihan kan....

Dan kena ingat juga, harga ni untuk keluasan rumah ibu. Mungkin harga anda akan berbeza dengan ibu berdasarkan keluasan rumah masing-masing.

Berapa harga yang ibu bayar, biarlah rahsia. Tapi dalam lingkungan tu la...lebih sebelah tangan dan kena tambah juga jari dari tangan yang sebelah lagi.

Ok, harap semua berpuas hati...kalau nak tau lagi, email ibu;

tulip_putihh@yahoo.com

1 comment:

mala said...

assalamualaikum,
cantik, amboi gate & awning raya ka ni? :-)

Related Posts with Thumbnails