Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Monday, June 24, 2013

#Peristiwa 226

15 Syaaban 1434

Assalamualaikum...


Alhamdulillah, Allah masih mengizinkan ibu untuk merasai nikmatnya. Nikmat Allah yang tidak terhitung banyaknya. Nikmat hidup, nikmat iman, nikmat islam....

22 Jun, Sabtu lepas adalah ulang tahun kelahiran ibu yang ke 34. Terkena pula dengan peristiwa himpunan di Kuala Lumpur pada tarikh kelahiran ibu. Lagi yang terkena, ayah pula bercuti seminggu walaupun cuti ayah tu bukan sebab birthday ibu!

Jumaat lepas ibu kembali kepada rutin biasa - pulang ke Singapura setiap hujung minggu. Hampir 2 bulan ibu tidak ke sana disebabkan urusan umrah ibu yang lepas. Sebulan sebelum tarikh berangkat, ibu perlu menyerahkan passport ibu kepada pihak syarikat untuk urusan permohonan visa.

Petang Sabtu, ibu dan ayah ke mall yang berhampiran dengan rumah untuk print gambar umrah ibu yang lepas. Memory card camera ibu ada masalah nak download ke PC. Boleh pulak PC detect memory card ibu kosong padahal ada beratus-ratus gambar dalam tu. 

Paling ibu sayang, ada video azan di masjidilharam yang ibu rekodkan buat kenangan. Mujur camera ibu tu ada wifi, boleh la ibu upload sikit-sikit ke fb dan email. Nanti ibu kongsikan, insyaAllah.

Malamnya, nenek ajak makan di Changi Village. Moreless 840 malam, kami dah sampai ke sana, tapi jammed pulak nak masuk. Maklumla, orang Singapore gaji 21hb, mesti la makan-makan kat luar kan!

Nenek cadang pi Bedok. Ibu pun pulaih stereng ke sana. Sampai Bedok, ayah kata banyak dah berubah. Dah tak tau kat mana tempat yang ayah dan nenek dok sembangkan. Maka, ayah kata balik semula ke Changi Village!Punggahhhhh...

Sampai balik ke Changi dah dekat puku 10 malam. Dinner ke supper ni?! Sejak balik umrah, diet ibu dah ke laut. Lepas ni kena kawal balik ni.! Musti!Mustiii!

Kalau ke Changi Village, wajib pekena satay. Memang satay terbaik setakat ini. Dagingnya lembut dan kuah pun sodap. Ada satu masa tu, foodcourt kat situ renovate, tutup almost 1 year. Perrghhh....punya la payah nak cari satay yang sedap sebab tak tau kakak tu jual kat mana masa tu. Sekali dia bukak balik, nenek belanja satay $50 dollar! hahahahahaha...



Ayah ronda-ronda pusing foodcourt, katanya ada tauhu bakar. Nenek suruh order, tapi ibu yang belasah sampai habis! Sedap jugak.....tauhu dia tak berapa garing dan lembut-lembut...


Dikesempatan ini, sekali lagi ibu ucapkan terima kasih yang semua rakan-rakan, anak murid, saudara-mara, bekas guru dan semua yang memberikan ucapan pada ibu.

Dan ibu tampalkan ucapan yang telah ibu tulis di FB ibu di sini....


Terima kasih semua...

Terima kasih ya Allah atas nikmat yang kau berikan...

No comments:

Related Posts with Thumbnails