Nuffnang

Tempah hadiah istimewa

Tuesday, April 15, 2014

#Kita apa yang kita fikirkan!

Assalamualaikum

Semalam dan janji dah mula berubah. Tulis juga walau sepotong ayat..hahahaha! Kaedah terkini untuk pastikan blog ini sentiasa berupdate dan up to date! :D

Muka ibu tengah dalam proses sesi penggelupasan (betui ka perkataan ni). Minggu lepas ada karnival sukan. Lawan sukan rumah-rumah macam masa kat sekolah dulu. Dah lama tak dak sukan macam ni sejak 2-3 tahun lepas...sebabnya? huhuhuhu (lu pikir lah sendiri).

Anak-anak murid punya la ceria. Tak tau la depa suka sebab dapat bersukan atau suka sebab kelas semua tunda. Cikgu-cikgu pun suka jugak la. Boleh la pakat lepaskan perasaan dan bakat yang dah lama terendam tuh...

Firstday, ibu pulun habis. Netball dan volleyball. Tu semua permainan 'makanan' ibu. Walaupun dah agak berkarat, tapi skill masih boleh tahan. Letih jugak la anak murid dan kejor ibu anak 3 ni hehehe.

Netball johan. Volleyball pun johan!

Esoknya ada futsal. Turun main 2nd half. Itu lah kali pertama ibu sepak bola dalam perlawanan. Boleh jugak score 2 bijik walapun kaki terasa macm stick hoki saja. Keras dan kaku hahahahaha

Lepas tu dah tak boleh main dah. Kulit muka ibu dah tak tahan. Dia punya pedih dan tegang...fuhhhh! Tak dapat dah. Alhamdulillah, rumah ibu dapat johan jugak! Hebatlah korang semuaaa...

Habis sukan, penat dah sepasai! Muka hitam lagi 2 pasai. Lepas tu mula tegang dan mengelupas. Siap boleh tarik kulit yang hangit tu. Dah lama tak rasa hitam legam macam ni. 

Kalau zaman sekolah dulu, memang pelik kalau muka cerah. Pernah satu masa ibu dapat hadiah di hari anugerah, maktok kata nampak gigi dengan mata saja kat atas stage! Time tu tengah berlatih kayak. Memang hangit tak henggat punya!

Habis kulit kopek, jerawat pulak serang. Mungkin sebab lemak dan minyak bawah kulit 'cayaq' kot. Berpusu-pusu la depa keluaq. Hat hari tu pun tak habis lagi, tambah lagi stok baru....layan jer lah! 

Muka yang penuh dengan parut dan bakal-bakal parut :P


Allah bagi kan semua tu. Kalau dok pikir yang negetif, maka nampak lah kita ni asyik pikir benda buruk sajakan. Naik jerawat kali ni, ibu rasa macam sayang nak picit! Mungkin sebab lokasi jerawat tu buat ibu rasa macam istimewa hahahaha

Rasa macam jerawat 'manis' pulak! Sila jangan pengsan ya...hehehee

Pesanan hari ni, pikirlah yang baik-baik saja. Anda pasti akan gembira dan lebih menghargai setiap apa yang berlaku di sekeliling kita. Sentiasa positifkan fikiran kita dengan memikirkan benda-benda yang mulia dan indah ya!

Kita adalah apa yang kita fikirkan. Cara kita berfikir boleh menampakkan siapa diri kita. Walaupun perwatakan kita berbeza. Tu semua kulit sajaaaa. Hati dan pemikiran adalah isinya. Lama-lama, akan teserlah jua ;)



Renung-renung dan fikirkan.....Selamat beramal...!

No comments:

Related Posts with Thumbnails